Afvalcontainers.
Afvalcontainers. Archief BDU

Men schrijft ons: Het blijvende probleem rond afvalcontainers

5 februari 2021 om 11:30 Opinie

OUDERKERK Heleen van Lith schreef een stukje over de overvolle afvalcontainers op de Rembrandt van Rijnweg.

Op zondagavond liepen de beide afvalcontainers voor karton en overig afval aan de Rembrandt van Rijnweg vol. Maandagochtend stond bij beide containers het vuil naast de containers, helaas is het nog steeds zo dat een aantal mensen dan niet de bereidheid heeft om het afval weer mee terug te nemen.

Via de app Makkelijk Melden, waar onze gemeente regelmatig op wijst om die te gebruiken, een foto en melding gedaan. In de loop van maandag wordt dan de papier afvalbak geleegd. De restafval bak echter niet, daar blijft het vuil dus de hele dag naast de container staan. Dinsdagochtend de gemeente maar gebeld, melding gemaakt en ook op bovenstaande gewezen, en ja hoor later op de ochtend wordt deze afvalbak dan ook geleegd.

Bovenstaande staat niet op zichzelf, met name de restafval bak loopt bijna iedere week wel een keertje vol. Ik zou dan denken dat er ergens wel een lampje gaat branden om deze afvalbak wat vaker te legen. Eerdere contacten van mij over dit blijvende probleem, met de gemeente om met meer maatregelen te komen en een door hun voorgestelde extra handhaver hebben in mijn ogen tot nu toe, en ja het is inmiddels 2021, geen effect als deze handhaver er ook inderdaad is gekomen.

Het bovenstaand probleem geldt eigenlijk wel voor bijna alle geplaatste containers in Ouderkerk en ik denk dat er ook een structurele oplossing voor dit probleem gezocht zal moeten worden. En dan denk ik zeker niet aan het plan van betaalde pasjes. In mijn ogen is het hek dan zeker van de dam.

Heleen van Lith

advertentie
advertentie