Azaleabuurt en Dorpsplein ‘lenteklaar’ gemaakt
Azaleabuurt en Dorpsplein ‘lenteklaar’ gemaakt Ans Quirijnen

Voorjaarsschoonmaak Azaleabuurt en Dorpsplein in Duivendrecht groot succes

22 maart 2021 om 11:50 Activiteiten

DUIVENDRECHT Op de laatste dag van de winter maakte Duivendrecht zich op voor de lente. Tijd voor de grote schoonmaak, een haast vergeten traditie, waarmee het voorjaar ingeluid wordt. Een aankondiging in het weekblad hielp mee aan een grote opkomst. De huismeester van Eigen Haard, Karin Eekelschot mocht een flinke groep volwassenen en kinderen verwelkomen voor het Azaleahof. Er waren zoveel deelnemers, dat er niet voldoende spullen waren om iedereen te voorzien van een volledig vuilnismannenpak.

Vanaf dit startpunt ging het richting Drechtje, het Dorpsplein. De kinderen liepen onder begeleiding van de wijkagent, Horst Ysenbout, die hen gaandeweg de kneepjes van het vak leerde. Wie weet, levert dat over een poos nog een aantal nieuwe politiemensen op.

GRABBELEN VOOR DE KLEINTJES Na een dik uur zwerfvuil ruimen was de puf er bij de meeste kinderen uit. Het weer was van een lekker winterzonnetje omgeslagen in een miezerig, grijze variant. De kleintjes werden moe, koud en kregen dorst. Gelukkig had Karin Eekelschot daar in voorzien. Limonade en cake gingen er gretig in. Als klap op de vuurpijl haalde ze een grabbelton tevoorschijn. Alle kinderen wilden zo snel mogelijk weer in actie komen.

BLOEMETJE De volwassenen werden beloond met een bos tulpen en de buurt tussen het Azaleahof en het Dorpsplein was een stuk schoner dankzij de schoonmaakbeurt.

En dan sta je daar met je vuilniszakken en rotzooi, te groot voor de container, op het Dorpsplein. Op naar de werf om daar te vragen, of ze opgehaald konden worden. Na een aanvankelijke weigering -geen tijd, te druk- kwam er na het inzetten van enige overredingskracht toch een wagen van de werf en werd al het afval afgevoerd. Dit leverde de werfbazen ook een bos bloemen op.

“Een geslaagde middag”, aldus Niek Herring van stichting Vrienden van Duivendrecht: “Mede dankzij Karin Eekelschot voor de goede verzorging, Horst Ysenbout, die speciaal voor de gelegenheid zijn rooster had aangepast en last but not least de jonge deelnemer, die op de fiets met aanhanger een berg afval vervoerde. Drechtje was tevreden over een geslaagde actie en de inzet van, vooral jonge, Duivendrechters.”

advertentie
advertentie