Frans Smits en Barbara de Reijke op de Rijksstraatweg.
Frans Smits en Barbara de Reijke op de Rijksstraatweg. Gemeente Ouder-Amstel

Ontwikkeling Rijksstraatweg 125 samen met inwoners van Duivendrecht

6 april 2021 om 09:58 Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Wethouder De Reijke heeft woensdag 31 maart een werkbezoek afgelegd aan de Rijksstraatweg. Bij dit werkbezoek ging de wethouder in gesprek met verschillende inwoners van Duivendrecht over woningbouwplannen. 

Wibaut projectontwikkeling is van plan om nieuwe woningen te bouwen op het perceel van Rijksstraatweg 125 en is recent gestart met het participatieproces. Een aantal omwonenden heeft zich georganiseerd in de ‘Groep RSW 125’. 

GROEP RSW 125 Frans Smits van deze groep was aanwezig en geeft aan: “Wij vinden het belangrijk dat eventuele nieuwe bebouwing uitgevoerd wordt met respect voor het historische karakter van deRijksstraatweg. Daarbij streven wij naar mooie en passende woningen voor verschillende doelgroepen. Wij hebben daarom onze ideeën gebundeld in een ‘Programma van wensen’ en willen op basis daarvan graag in constructief overleg met de ontwikkelaar en de gemeente(raad).” 

Wethouder Barbara de Reijke: ”Als gemeente zijn wij nu nog niet aan zet. We vinden het erg belangrijk dat door de ontwikkelaar eerst samen met inwoners gekeken wordt naar de mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk dat alle meningen en ideeën op tafel komen. Uiteraard volgen wij het proces nauwgezet.” De ontwikkelaar heeft gezegd dat alle leden van de te vormen klankbordgroep hun wensen en ideeën tijdens het participatieproces kenbaar kunnen maken. Op basis van de vele aanmeldingen voor de klankbordgroep zal een selectie worden gemaakt die eenevenredige afspiegeling zal zijn van omwonenden en belanghebbenden. De ontwikkelaar heeft toegezegd om alle betrokkenen over het proces te blijven informeren. In april worden de klankbordleden uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst.

advertentie
advertentie