Burgemeester Langenacker heeft een racefiets aangeschaft.
Burgemeester Langenacker heeft een racefiets aangeschaft. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de Burgemeester: Lente: ‘April doet wat ie wil’

7 april 2021 om 09:00 Corona

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bericht over de stand van zaken tijdens deze coronaperiode.

En zo is ook het tweede paasweekend met coronastempel voorbij gegleden. En het was een veelbewogen week. Het weer liet zien dat ‘april doet wat ie wil’. Aan het begin van de week konden de jassen aan de kapstok blijven en de narcissen en krokussen staken overal hun kopjes omhoog. Vandaag moest de voetbalwedstrijd RodaJC-Almere City gestaakt worden wegens SNEEUWval en mochten de handschoenen en de winterjas weer aan. Het is lente maar dat is kennelijk maar half tot onze weergoden doorgedrongen.

TERUG NAAR AF Tja, en dan de landelijke politiek. Al het gebakkelei aan het Binnenhof zorgt ervoor dat de formatie weer terug is bij af. En eigenlijk nog verder terug dan af. Want de situatie is inmiddels vele malen ingewikkelder geworden dan op de ochtend na de verkiezingen. Hoe er na alle hectische gebeurtenissen van afgelopen week een stabiel kabinet gevormd kan worden is een ongelooflijk lastige puzzel. Dinsdagochtend (6 april) om 11.00 uur ontvangt Kamervoorzitter Khadija Arib alle fractievoorzitters voor nieuw beraad. Dan worden de eerste stukjes van die puzzel gelegd. En wie weet heeft Pasen, het moment voor inspiratie en bezinning, nieuwe inzichten gebracht. Maar ik vrees dat we hoe dan ook afstevenen op een lange formatie.

VERTRAGING Ondertussen gaat het leven van de dag gewoon door. Het aantal Covid19-besmettingen daalde eindelijk beneden het weekgemiddelde. Helaas ging er ook een streep door het vaccinatieprogramma nu het inenten met het AstraZeneca-vaccin voor Nederlanders onder 60 jaar in ieder geval tot en met woensdag 7 april is stopgezet. Dat betekent vertraging bij het vaccineren. Met volle IC’s en ziekenhuizen is het een beslissing waar trombose-experts al niets van begrijpen. Niet zo gek dus dat de ‘gewone mens’ het echt niet meer snapt. Vertraging in het vaccineren, dat wil je niet.

LENTEGEVOEL En zeker nu niet. Want het lentegevoel sloeg toe bij de heerlijke temperaturen van vorige week. En dat betekende, je went er al bijna aan, ontruiming van onder meer het Vondelpark omdat er teveel mensen waren en de coronaregels niet in acht werden genomen. Mensen gaan bij zonnig weer naar het park, bos, strand en ook de Ouderkerkerplas werd meteen weer goed bezocht. Dat hou je niet tegen. Dus ook wat mij betreft mogen de terrassen open. Dat kan veilig en helpt enorm bij het spreiden van die drukte.

ONZE PASEN Aan het eind van de week stond Pasen in huize Langenacker in het teken van gezellig samen zijn. Zo werd de laatste hand gelegd aan de puzzel van Delft (lastig hoor, allemaal verschillende daken) en werd er heerlijk gebruncht. En mijn man Stephan en ik hebben een racefiets gekocht, uiteraard bij onze lokale specialist Roel de Haan. Na drie jaar wonen in Ouderkerk, heeft het fietsvirus ons dus ook te pakken. We verkenden de omgeving al regelmatig op onze ‘gewone’ fiets, maar op zo’n flitsende tweewieler trap je de kilometers toch een stuk soepeler weg. We gaan niet voor de records van Strava, maar wel voor genieten van onze mooie omgeving. Hopelijk in de (nabije) toekomst weer met een terrasje onderweg. Ik kijk ernaar uit.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie