Afbeelding
Rieneke Kroese

Lezersfoto: Langs de Waver

15 april 2021 om 10:28 Recreatie

OUDER-AMSTEL Goedemorgen Ouder-Amstel. Rieneke Kroese trok er woensdag 14 april op uit. “Het was mooi weer met wisselende wolkenvelden. Soms zag je grote stukken helder blauwe lucht, vervolgens ook weer donsachtige wolken. Tegen het eind van de middag kwamen er rolwolken opzetten waardoor het tijdens het fietsen meteen een stuk frisser werd.”
Onderweg kwam ze iets bijzonders tegen. “Naast het water Waver wilde ik de struikachtige berk fotograferen, met op de achtergond de prachtige wolkenvelden. Niet beseffende dat er ineens iemand aan kwam rollen. Aangezien ik door de lens van mijn fototoestel keek had ik de persoon op wielen nog niet in mijn blikveld. Ik klikte en was echt verrast. Ik stond niet heel ver van een bocht. En dacht, ’verrek’ waar komt die ineens vandaan. Het is een moment opname. Even leek het erop dat hij op een gemotoriseerde step voorbij kwam sjeezen. Ik kon niet achter mijn fototoestel zien waar hij op stond, hij flitste die voorbij. Toen ik mij omdraaide kon ik nog net zien dat hij geen stuur vast had. Alleen zijn evenwicht moest zien te houden. Thuis heb ik op de computer het pas echt goed kunnen bekijken waarop die stond. Het heeft iets weg van een veredeld gemotoriseerd skateboard op wielen. Ik kon het amper zien maar volgens mij zitten er zelfs mini koplampjes voorop. Het voertuigje zal ongetwijfeld een naam hebben maar voor mij was dit een verassing op wielen.”
Verderop zag ze boven op een dak een man een nieuw rieten dak maken. “Daar moet men echt voor afgestudeerd hebben, dat vergt enige techniek. Knap staaltje. Door de zon ziet alles er ook meteen een stuk vrolijker uit. Ondanks de dreigende rol wolken die de temperatuur meteen naar beneden drukte, zag de omgeving bij de Waver er nog steeds prachtig uit.”

Afbeelding
advertentie
advertentie