De bankjes achter de Amstelkerk zijn voor veel Ouderkerkers een favoriete stek.
De bankjes achter de Amstelkerk zijn voor veel Ouderkerkers een favoriete stek. Monique Sons

Buurtdorp viert Koningsdag op mooiste plek van Ouderkerk

28 april 2021 om 17:54 Evenementen

OUDERKERK Buurtdorp Ouderkerk vierde dinsdag ook Koningsdag. De mensen van Buurtdorp proberen zoveel mogelijk met elkaar contact te houden maar door corona is dat het laatste jaar steeds moeizamer gegaan. Vorige maand werd bij wijze van proef met circa twintig Buurtdorpers koffie gedronken achter de Amstelkerk, vanzelfsprekend op afstand. Dat was zo goed bevallen dat besloten werd ook op Koningsdag daar aan de koffie te gaan.

Deze keer hadden nog meer Buurtdorpers gereageerd op de oproep. Een aantal van hen had koffie gezet en er waren oranje soesjes voor erbij. Ook werd de prijs van Kampioen Koningsdag quiz 2021 uitgereikt. Die was voor degene die het beste had voorspeld wat er allemaal mogelijk zou zijn na de laatste persconferentie. Het werd een gezellige bijeenkomst. Omdat de activiteiten van Buurtdorp al maanden voor het grootste deel stil liggen, hadden veel mensen elkaar lang niet meer gezien en was het fijn om even bij te praten.

Er is goede hoop dat binnen niet al te lange tijd het programma weer opgepakt kan worden. Behalve het fietsen en wandelen dat sowieso door is gegaan, wordt nu ook al gedacht over de mogelijkheid van gezamenlijk eten. Dat zal dan buiten zijn bij iemand in de tuin. En waar velen ook reikhalzend naar uitkijken is het museumbezoek, de concerten en in de zomer het Bostheater. Maar zover is het helaas nog niet.


De koffie met oranje soesjes was zeer welkom. (Foto: Monique Sons)

advertentie
advertentie