Bij Gusto op het terrasje zitten Jaap en Marilou en hond Joep uit Den Bosch. Zij zijn 35 jaar geleden getrouwd en toen hebben ze op weg naar Schiphol voor hun huwelijksreis overnacht in de buurt van Ouderkerk. Zij waren nu op weg naar een weekje Bergen en dachten "laten we uit nostalgische overwegingen een kopje koffie drinken waar we 35 jaar geleden ook waren"
Bij Gusto op het terrasje zitten Jaap en Marilou en hond Joep uit Den Bosch. Zij zijn 35 jaar geleden getrouwd en toen hebben ze op weg naar Schiphol voor hun huwelijksreis overnacht in de buurt van Ouderkerk. Zij waren nu op weg naar een weekje Bergen en dachten "laten we uit nostalgische overwegingen een kopje koffie drinken waar we 35 jaar geleden ook waren" Joop Touw

De terrassen zijn weer open

5 mei 2021 om 11:30 Recreatie

OUDER-AMSTEL De horeca-ondernemers konden vorige week woensdag voor het eerst in lange tijd de terrassen weer buiten zetten. Vanaf 12.00 uur die dag is een bezoekje aan het terras weer toegestaan, nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Dat betekent echter niet dat een terrasbezoek weer in alle vrijheid kan.

Verplicht reserveren, zoveel mogelijk blijven zitten, contactloos betalen, binnen plassen met een mondkapje op. Dat zijn enkele van de voorwaarden waaronder de terrassen weer open mogen. Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen. Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten.

Een gezondheidscheck en een registratie zijn verplicht. De GGD gebruikt die informatie voor eventueel bron- en contactonderzoek. Aan een tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan.

De Vrije Handel.
Amstelzijde.
Amstelzijde.
De jongens zitten bij De Vrije Handel.
advertentie
advertentie