Afbeelding
pr

Men schrijft ons: Diftar feiten en fabels

20 mei 2021 om 11:30 Opinie Diftar

DUIVENDRECHT In de discussie over Diftar, hier een bijdrage van Jenneke Kruisbrink.

Hierbij wilde ik een aanvulling geven op de selectieve informatie die in het Weekblad verstrekt wordt door de gemeente over diftar. (De gemeentepagina’s, red)

De gemeente schrijft dat bijna de helft van de 170 Nederlandse gemeenten met diftar werkt. Deze gemeenten met diftar liggen voor 90 procent in weinig verstedelijkte gebieden buiten de Randstad. Hierdoor betreft het maar 36 procent van de huishoudens. De laatste jaren blijft dit percentage constant.

Op de website van vang-hha.nl staat een rapport van het ministerie Rijkswaterstaat van 25/1/2021 “Diftar als beleidsinstrument bij huishoudelijk afvalbeheer”. Hierin staat dat vooral in stedelijke gebieden met diftar bijplaatsingen (=rotzooi naast de containers) een probleem zijn. Dit is dagelijks te zien in Diemen-Biesbosch.

Duivendrecht is meer verstedelijkt dan Ouderkerk en wordt dat met De Nieuwe Kern nog meer. De problemen met diftar zullen zich waarschijnlijk vooral hier voordoen. (Maar de gemeenteraad is toch voornamelijk gericht op Ouderkerk). 

Ikzelf ruim iedere week het plantsoen op rond de parkeerruimte bij CTO. Als ik dan in de diftar-toekomst een vuilniszak vol blikjes, lachgas ampullen, condooms, volle luiers en half opgegeten MacDonald maaltijden heb, dan moet ik die bewaren en de gemeente bellen zodat ze het komen ophalen. Daar moest ik erg om lachen, wat een humor!

Jenneke Kruisbrink

advertentie
advertentie