Ingomar Klaui is blij dat het er nu toch van komt.
Ingomar Klaui is blij dat het er nu toch van komt. recreatienoordholland.nl

Ouderkerkerplas krijgt deze zomer een strandpaviljoen

27 mei 2021 om 11:30 Recreatie

OUDERKERK Na een jaar uitstel start in juni de bouw van de nieuwe horecavoorziening aan de Ouderkerkerplas. Eigenaar Ingomar Klaui is blij en opgelucht dat het er nu toch van komt. In augustus is het pand klaar om gasten te ontvangen. Begin juli is er al een uitgifteluik voor drankjes en versnaperingen. 

VAN DROOM NAAR WERKELIJKHEID Net als de rest van Nederland kampte de horecaondernemer in 2020 met de gevolgen van coronamaatregelen die al zijn plannen fors in de war gooiden. Toch hield Ingomar de moed erin en bleef geloven in zijn horecaconcept bij het strandje. Ingomar: “Ik ben blij dat ik dit goede nieuws nu met iedereen mag delen! Ik heb er zo’n zin in om op deze unieke locatie te starten! Ik zie de gasten met een biertje of glas wijn in de hand en voeten in het zand al voor me.”

PAVILJOEN IN AUGUSTUS KLAAR De aanleg van het pand start in juni met het bouwrijp maken van de grond. In de eerste week van juli kunnen recreanten alvast bij de locatie terecht voor een koel drankje en wat lekkers via het uitgifteluik. De maand staat verder in het teken van afwerking en inrichting van de zaak. In augustus is Paviljoen a/d Plas klaar om gasten te ontvangen op het terras met uitzicht op het strand en het water. 

AANWINST De realisatie van horeca op strategische locaties maakt deel uit van het beleid van het recreatieschap Groengebied Amstelland, een samenwerkingsverband van gemeenten en de provincie Noord-Holland. Mark Fransen, projectleiderGroengebied Amstelland: “We zijn blij dat we met de komst van Paviljoen a/d Plas aan de grote horecabehoefte in het gebied kunnen voldoen. Groengebied Amstelland heeft de locatie van het paviljoen in erfpacht uitgegeven aan de ondernemer. Op deze manier kan er een prachtige horecalocatie ontwikkeld worden én komen de jaarlijkse opbrengsten ten gunste van het ecologisch natuurbeheer en duurzaam onderhoud van het recreatiegebied.”

PERSONEEL GEZOCHT Ingomar Klaui is bezig zijn ‘dreamteam’ samen te stellen. Voor bediening en keuken zoekt hij aanpakkers, die op deze locatie aan het water aan de slag gaan. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@aandeplas.nl.

Meer informatie: aandeplas.nl

advertentie
advertentie