Besluit Raad Molenpad 2 opnieuw overwegen?

29 mei 2021 om 21:08 Lokaal Deel je nieuws

De afloop van de discussie rond de toekomst van Molenpad 2, namelijk er komt geen wijziging van het bestemmingsplan, dus geen enkele horeca, houdt de gemoederen nog steeds bezig. De beslissing in de gemeenteraad lijkt een uitkomst waar weinigen echt vrede mee hebben.

Hoe heeft het zo kunnen lopen? Er lag een voorstel van het college om het bestemmingspaln zo te wijzigen dat horeca mogelijk zou zijn op het Molenpad. D66 stelde in een amendement voor om daar “kleinschalige” horeca van te maken. Het leek een toevoeging die op veel bijval zou kunnen rekenen, omdat daarmee tegemoet werd gekomen aan de bezwaren van de omwonenden en ook het karakter van het mooie natuur- en boerderijgebied niet al te zeer zou worden aangetast.

Het amendement zegde verder toe belangrijke zaken te willen regelen als het aantal bezoekers, de parkeerproblematiek en beperkt gebruik, dus niet het hele jaar door zeven dagen per week. Wij van de PvdA waren van het begin af aan enthousiast hierover en de betrokken wethouder adviseerde positief over dit amendement.

Groot was onze verbazing toen bij de stemming bleek dat alleen deze twee partijen, D66 en PvdA dus, voor kleinschalige horeca stemden, zodat er uiteindelijk geen wijziging van het bestemmingsplan kwam en horeca volledig werd uitgesloten.

Wij als PvdA vinden deze uitkomst zeer onbevredigend en hebben het gevoel dat deze onvrede breder leeft. Het lukt ons echter niet om andere partijen naast D66 te bewegen het genomen besluit te heroverwegen. Wij vinden dat erg jammer, kleinschalige horeca enekel dagen per week op dit terrein zou een welkome aanvulling zijn, zeker voor gezinnen met kinderen, maar eigenlijk voor iedereen.

Wij blijven proberen steun te vinden voor een heroverweging en hopen in de toekomst meer partijen over de streep te trekken.

Pieter Veenboer, namens de fractie PvdA Ouder-Amstel

advertentie
advertentie