Afbeelding
noord-holland.nl

Fietspad Amstelslag weer afgesloten

18 juni 2021 om 16:00 Verkeer en vervoer

OUDERKERK De provincie legt een fietspad aan op de Amstelslag. De werkzaamheden vinden plaats tussen 18 juni en 7 juli. Auto- en fietsverkeer moet rekening houden met een tijdelijke afsluiting van de Amstelslag. Vanwege een afsluiting van het fietspad langs de Oranjebaan (N522) ter hoogte van de Oranjestaete geldt voor fietsers een omleiding van 18 juni tot 20 juli. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

AUTOVERKEER Van 18 juni tot en met 29 juni is de Amstelslag afgesloten voor autoverkeer. Het parkeerterrein ‘Amstelparking’ langs de Oranjebaan blijft bereikbaar via de afslag op de N522 bij de Amstelslag.

Van 30 juni tot en met 6 juli is de Amstelslag open, maar zijn de op- en afrit met de Oranjebaan afgesloten. Amstelparking is bereikbaar via Amstelzijde – Amsteldijk-Zuid – Amstelslag. Van 6 juli (20.00 uur) tot 7 juli (09.00 uur) zijn zowel de Amstelslag als de op - en afritten afgesloten en is Amstelparking niet bereikbaar.

OMLEIDING FIETSERS Op het fietspad bij de Oranjebaan ter hoogte van Oranjestaete blijken er scheuren in het fietspad te ontstaan. Voor de veiligheid van de fietsers is daarom besloten om vanaf 18 juni tot aan 20 juli het fietspad af te sluiten. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het fietspad bij de Amstelslag, waardoor hier ook geen fietsverkeer mogelijk is. 

Fietsers en bromfietsers tussen Amsterdam en Amstelveen en vice versa worden daarom omgeleid via de Amsteldijk-Noord – Oostermeerweg – Bankrasweg. De omleiding voor fietsers richting Amstelslag en Amsteldijk-Zuid loopt vanaf de brug Ouderkerk via Amstelzijde en Amsteldijk-Zuid. 

Als het fietspad op de Amstelslag geopend is op 7 juli kunnen fietsers gebruikmaken van een kortere omleidingsroute via de Amstelzijde en de Amstelparking tot de kruising Amstelslag.

BRUG OUDERKERK De werkzaamheden bij de Amstelslag maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie: noord-holland.nl/brugouderkerk.

advertentie
advertentie