Toekomst met diftar
Toekomst met diftar Drechtje uit Duivendrecht

DIFTARTEN in Ouderkerk en Duivendrecht

27 juni 2021 om 10:47 Lokaal Deel je nieuws

Want getart worden we als inwoners van Duivendrecht en Ouderkerk en hoe…! Hoe lang nog laten we ons diftarten door een coalitie van landelijke partijen, die voorbijgaat aan de signalen, geluiden, protesten van inwoners? Gelukkig zijn er 2 lokale (NB en OAA) en 1 landelijke partij (PvdA) die inwoners op dit punt serieus nemen.

Dat bleek overduidelijk tijdens de vergadering afgelopen donderdag. Het onderwerp diftar (afvalstoffenverordening) kwam pas om 22.30 uur aan bod. Meteen werd aangekondigd dat er niet veel aandacht aan besteed hoefde te worden. Er waren  paar vragen en een motie van de oppositiepartijen (PvdA, OAA en NB). De motie ging over de problemen voor jonge gezinnen met extra veel afval door luiers en medisch afval o.a. bij ouderen. U begrijpt ’t al: van tafel geveegd.

Diftartrein dendert door?
Hup naar de besluitvorminng, coalitie voor, jawel ook GL! Nota bene, 9 voor en 6 tegen. Stemde D66 vorige keer nog verdeeld, nu hielden ze de gelederen gesloten. Wat valt dat vies tegen!?Nee, nee en nu niet zeggen: zie je wel, ze doen toch waar ze zin in hebben in die raad. Dan komen ze ermee weg! En dat wilt u ook niet. We  gaan door! ?In wiens belang zijn deze diftarbesluiten genomen?  In het belang van een niet sluitende gemeentebegroting? In het belang van landelijke partijen om een wit voetje te halen bij de partijgenoten in Den Haag?

Pak probleem bij de bron aan!?
Als ze zo nodig doen wat Den Haag wil, vorm dan een lobby om de verpakkingsindustrie aan te pakken! Val ons als inwoners hiermee niet lastig. Over een paar jaar is nascheiding plotseling je van het? Of zijn er teveel bijplaatsingen waardoor de klep weer opengaat. En wat dat allemaal kost… ?

Verkiezingen en ons geheugen!
In ieder geval vergeten inwoners dit natuurlijk niet als we straks in maart ’22 in het stemhokje staan. In september ’21 komt het kostenplaatje op de agenda. Dan wordt hopelijk helder hoeveel we nu precies moeten gaan betalen. ?Inwoners van Ouder-Amstel, let op uw zaak!

advertentie
advertentie