Taart voor de brandweer.
Taart voor de brandweer. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Mijlpalen

30 juni 2021 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bericht over de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Het ging allemaal fantastisch met onze sporters. De mannen en vrouwen in het Oranje leverden topprestaties dit weekend. Mathieu van der Poel pakte de gele trui in zijn eerste toer; Max Verstappen behaalde zijn 14e Grand Prix overwinning en de dames van het beachvolleybal veroverde een tweede ticket voor de Olympische Spelen. Juist deze week opende wethouder sport, Barbara de Reijke onze eigen beachvolleybalvelden. Wie weet doet over 4 jaar een Ouder-Amstel’s koppel mee. En dan de domper van zondagavond: onze voetballers, gestrand in de achtste finale van het EK. Terwijl we ook daar zo uitkeken naar een nieuwe mijlpaal.

MIJLPALENFRONT Gelukkig was er iets eerder deze week wel van alles te melden op het ‘mijlpalenfront’ van Ouder-Amstel. Volle terrasjes lieten zien hoe we allemaal genieten van onze herwonnen vrijheid. De overal opdoemende regenboog, op een aanvoerdersband of in de mast bij ons gemeentehuis, onderstreepte dat er ook voor de vrijheid om jezelf te mogen zijn weer veel aandacht is. Bij mij thuis haalde onze oudste dochter haar Bachelor, een prima mijlpaal om te vieren met het eerste etentje buiten de deur sinds corona. Maar ook als gemeente bereikten we mijlpalen deze week…

CENTRUMPLAN De raad ging unaniem akkoord met Het Schetsontwerp voor het centrum. Dat betekent nog niet dat er morgen gebouwd en heringericht gaat worden. Maar we markeren wel ruim twee jaar hard werken en zoeken naar het juiste plaatje. En ook ik vind dat plaatje er prachtig uitzien. We gaan op naar de volgende fase van het maken van een Voorontwerp (V.O.). Dan wordt alles steeds meer ingevuld. Er zullen nog heel wat gesprekken met ondernemers, pandeigenaren en inwoners nodig zijn, maar we gaan door. Chapeau voor allen die eindeloze, onbetaalde uren hebben besteed aan dit resultaat. Dank daarvoor.

DRIE PERCELEN Verder werd de ruimtelijke visie voor de ‘drie percelen’ in Ouderkerk aan de Amstel aangenomen. Doel van de visie is om te zorgen dat de percelen aan de Aart van der Neerweg, Prinses Beatrixlaan en Polderweg verkocht kunnen worden. Daarmee worden mogelijkheden geschapen om woningen te bouwen, zoals het realiseren van sociale woningbouw, grondgebonden woningen en koopwoningen voor ouderen en jongeren. Juist voor deze doelgroepen is het momenteel lastig een woning te vinden en dit was voor veel raadsleden een belangrijke reden om voor deze visie te stemmen. Natuurlijk met de kanttekening dat er oog moet zijn en blijven voor het groen in onze gemeente. Maar een mijlpaal is het en hopelijk gaat het ontwikkelen nu snel volgen.

VERBOUWING BRANDKAZERNE Ja die gaat er ook gewoon komen. Dus verraste ik maandag 28 juni de mannen en vrouwen in Duivendrecht met een taart. Want deze mijlpaal verdiende dat momentje 100 procent. Ik weet dat ons brandweercorps met spanning op de uitslag zat te wachten. Het was een vertrouwd gevoel, op stap met een taart om mensen blij te maken. Dat zijn de kersen op mijn burgemeesterschap. 

WANDELMIJLEN In het weekend trok ik zelf de sportieve schoenen aan en ging ik aan de wandel met Fitaal. Weer wat mijlen toegevoegd op de stappenteller en ook de barometer van goede gesprekken steeg weer een paar streepjes. Hier geen mijlpalen, maar wel een hele goede gewoonte. Een gewoonte die blijft, ook als corona niet meer het gesprek van de dag is.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie