Afbeelding
Jeanette Burink

Dansschool DCF sluit bewogen seizoen af met eindfilm ‘Plek’

7 juli 2021 om 07:00 Podiumkunsten

OUDERKERK Na maanden van door dansen in het Amstelbad, online en uiteindelijk weer in de vertrouwde danszaal in de Bindelwijk heeft dansschool DCF een bewogen seizoen achter de rug. Hoe langer de coronamaatregelen duurden, des te kleiner de kans werd dat zij de jaarlijkse voorstellingen in de Schouwburg konden uitvoeren. Toch had Ingeborg Nijboer samen met haar docententeam de grote wens hoe dan ook naar een prestatie toe te werken waar de leerlingen trots op konden zijn. Als docenten kregen ze tijdens de lessen de dagelijkse struggles mee van de leerlingen die ieder op een eigen manier moeilijkheden ondervonden door het virus en de maatregelen. Al dansend in winterse temperaturen in het Amstelbad zijn de dansers gestart met de repetities voor ‘Plek’. 

De afgelopen weken zijn alle dansen van de 33 dansgroepen gefilmd waarbij docente Vénise Bruins het film- en montagewerk op zich heeft genomen. In de sporthal van de Bindelwijk, op het zand en zelfs in het water van de Ouderkerkerplas en op de hippe NDSM werf in Amsterdam vol met graffiti kunstwerken. Met wat gezonde spanning of de livestream wel zou werken hebben er bij elkaar meer dan 500 ‘apparaten’ naar de eindfilm gekeken. Met in de live-chat lovende woorden en groeten van opa’s en oma’s uit alle hoeken van het land en zelfs het buitenland. 

Het was een feestelijke afsluiting van een bijzonder seizoen waarvan DCF hoopt het volgend jaar weer ‘echt samen’ te kunnen meemaken in de Schouwburg. In september start de dansschool weer met een nieuw seizoen. Meer informatie: www.dcfouderkerk.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie