Lekker steppen zonder auto's.
Lekker steppen zonder auto's. Joop Touw

Lekker skelteren op Verlengde Polderweg

25 augustus 2021 om 15:24 Verkeer en vervoer

OUDERKERK Om ruimte te maken voor de verbrede A9, heeft VeenIX de Polderweg en Verlengde Polderweg verlegd. Een flinke klus die heel wat tijd in beslag nam, maar de Verlengde Polderweg is klaar. Woensdagmiddag mochten kinderen op het gloednieuwe asfalt zich helemaal uitleven.

STRAK ASFALT Wie wel eens geskated heeft of op een skateborad gestaan heeft weet dat een spiegelstrakke weg het lekkerste is. Aangezien de Verlengde Polderweg nog door niemand is bereden, ligt de weg er prachtig bij. Dus vonden Rijkswaterstaat en de aannemer het wel een goed idee om voor de opening de jonge skaters, boarders, steppers en fietsers de gelegenheid te geven even lekker te genieten van het mooie asfalt.

ZIGZAGGEN Dat liet de jonge jeugd van Ouderkerk zich niet twee keer zeggen. Op woensdagmiddag togen tientallen kinderen met step, fiets en skateboard richting de nieuwe weg. Verheugd over de aanwezigheid van skelters hadden ze de middag van hun leven. De organisatie had ook nog gezorgd voor wat lekkers en verfrissends en er was van alles om me te spelen. Zigzaggend over een gloednieuwe weg waar normaal allemaal auto’s rijden, dat maak je niet vaak mee.

BIJEN Een van de huidige speerpunten van Rijkswaterstaat is de verbetering van de biodiversiteit in de omgeving van een snelweg. De A9 in dit geval. Het gaat er vooral om dat insecten zich thuis voelen. Om de noodzaak van biodiversiteit aan kinderen door te geven, stond er een stand van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging afdeling Amstelland. Kinderen konden een aantal grote uitvoeringen van insecten eens goed bekijken en het was verrassend om te zien wat een mug nu precies in je arm prikt midden in de nacht. Er kon honing geproefd worden en ze kregen een zakje zaadjes mee om in de eigen tuin ook een insectenparadijs te maken.

De weg ligt er weer strak bij.
Deze enorme hommel wordt gebruikt om blinden een voorstelling van een hommel te kunnen geven. Maar kinderen vinden 'm ook erg interessant.
advertentie
advertentie