Het Gezellenhuis raakt steeds verder in verval. Maar er is een koper. Redding nabij?
Het Gezellenhuis raakt steeds verder in verval. Maar er is een koper. Redding nabij? Archief BDU, Marion Kiewik

Men schrijft ons: ‘Neem ons Ouderkerkers het Gezellenhuis niet af’

22 oktober 2021 om 09:00 Opinie

OUDERKERK Adriana Bijleveld Kraan stuurde onderstaande reactie op het artikel over de nieuwe koper van het Gezellenhuis.

“Met enthousiaste begon ik aan het artikel over de nieuwe kopers voor het Gezellenhuis. De jonge ondernemers hebben er zin in, en vele met hen. Zelfs de burgemeester en wethouders vragen de raad in te stemmen met de verkoop, en af te zien van het voorkeursrecht. 

Maar dan is er een naaste buur, zij wonen er nog niet zo lang, waren niet de eerste bewoners van het huis. Wanneer zij zich goed hadden laten informeren, hadden zij kunnen weten, dat het Gezellenhuis nog niet was ‘afgeschreven’. Dat het Gezellenhuis een gebouw was waar bruiloften en partijen in gevierd werden, maar dat lang niet alleen. De Ouderkerkse Toneelclub gaf daar hun jaarlijkse voorstellingen, Accordeon Club Accordiana hield daar jaarlijkse concerten. En zo kan ik er nog wel een paar noemen. 

Veel Ouderkerkers hopen dat het Gezellenhuis in zijn Oude Glorie zal herrijzen. Hoeven wij niet meer naar een andere gemeente om vertier te hebben. En dan is er zo’n mevrouw die de mogelijkheid aangrijpt om de raad te laten weten, dat zij een procedure gaan opstarten om dit zo lang mogelijk tegen te houden. Hoe moeten wij zulke mensen noemen, mensen die andere jonge mensen dwars gaan zitten, onnodig op kosten jagen, om je gelijk te halen.

Het gebeurt meer in het dorp. De jonge koper van Huize Karma heeft hetzelfde moeten meemaken, niet kunnen beginnen aan de werkzaamheden, omdat een omwonende ook een procedure ging opstarten. Gelukkig heeft de jonge koper het gewonnen.
En zo hoop ik ook, dat de nieuwe kopers van Het Gezellenhuis, zo snel mogelijk aan de slag kunnen, want het stond al in de krant, het kan niet veel langer wachten, voordat het ‘omvalt’. En de naaste bewoners moeten desnoods maar op de hei gaan wonen.

Neem ons Ouderkerkers het Gezellenhuis niet af. Wij hebben al lang genoeg zonder gemoeten. Succes voor allen die zich met de opbouw van het Gezellenhuis gaan bezighouden.”


Adriana Bijleveld Kraan
(geboren Ouderkerkse)

advertentie
advertentie