Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bitcoin bereikt nieuwe recordhoogte

27 oktober 2021 om 07:05 Partnercontent

Eind 2017 bereikte Bitcoin, voor velen de bekendste digitale munt, een koers van zo’n 20.000 Amerikaanse dollar. Een koers die niemand voor dat moment verwacht had en het begin vormde van een diep dal. Lange tijd leek de hype waarover men sprak voorbij te zijn. Tot daar in de tweede helft van 2019 verandering in kwam. De Bitcoin koers steeg weer, stabiliseerde en kende een volgende sprong omhoog in het derde kwartaal van 2020. Ook toen werd de top gevolgd door een dal, welke de munt inmiddels ruim te boven is gekomen; Bitcoin kopen doe je nu tegen een koers van meer dan 65.000 dollar. Een nieuw record voor de eerste digitale munt!

Kopen en opslaan van Bitcoin is makkelijker geworden 

In het verleden werd vaak gesteld dat de handel in Bitcoin en andere digitale munten voornamelijk bedoeld was voor mensen uit de IT. Zij wisten hoe de technologie achter deze munten werkte, kenden de werking van een Bitcoin wallet en beoordeelden Bitcoin niet als een bubbel. Iets wat veel analisten wel deden. Of er sprake is van een bubbel zal nog lange tijd onduidelijk blijven. Duidelijk is wel dat de populariteit van crypto’s toenemen. Niet alleen de ICT’er handelt tegenwoordig in deze munten. Ook steeds meer jongeren, zelfs tieners, schaffen hun eerste stukje Bitcoin aan in de hoop dat de waarde hiervan verder toe zal nemen.

Mogelijk een nieuw dal na huidige stijging 

Nu de Bitcoin koers een nieuwe recordhoogte heeft bereikt, is het niet ondenkbaar dat er een nieuw dal volgt. Overigens hoeft zo’n dal niet negatief zijn. Het is een gezonde correctie op deze razendsnelle stijging van de waarde van Bitcoin. Daarbij is zo’n dal vaak gedeeltelijk het gevolg van het wegvloeien van geld richting de alternatieve munten, regelmatig altcoins genoemd. Deze munten zijn minder bekend en stijgen vaak na de stijging van Bitcoin. Althans, dat is wat het verleden handelaren heeft laten zien.

Stijging van Bitcoin koers valt niet uit de lucht

Het is niet voor niets dat de Bitcoin koers aan een nieuwe opmars bezig is. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond het toestaat dat er een ETF, specifiek bedoeld voor mensen die toekomst zien in digitale munten, kan worden verhandeld. Het gaf de koers van Bitcoin een flinke impuls. Datzelfde geldt voor het nieuws dat zowel Amerika, als Rusland vooralsnog geen redenen zien om de handel in deze munten volledig plat te leggen. Iets waar China wel serieus over nadenkt. In China zou ook het zogenaamde minen van digitale munten verboden worden. Bij het minen van munten worden wiskundige puzzels opgelost om te verifiëren of een bepaalde transactie ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Het voorkomt fraude en maakt het beïnvloeden van de technologie achter digitale munten onmogelijk.

advertentie
advertentie