't Jagershuis aan de Amstelzijde.
't Jagershuis aan de Amstelzijde. Monique Sons

Eigenaar dient plan in voor instandhouding ‘t Jagershuis

28 december 2021 om 11:30 Overig

OUDERKERK De eigenaar van ‘t Jagershuis (Breevast) heeft gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente Amstelveen om voor Kerstmis met een concreet voorstel voor instandhouding van het monumentale pand aan Amstelzijde te komen. Dat meldt het Amstelveense college aan de gemeenteraad.

Eerder was uit een inspectie door de gemeente gebleken dat het rijksmonument langdurig niet onderhouden is en de onderhoudstermijn voor verschillende onderdelen aantoonbaar is verlopen. Deze situatie had volgens het college tot gevolg dat de instandhouding van het rijksmonument gevaar liep. De eigenaar voldeed daarmee volgens B en W niet aan de instandhoudingsplicht uit de Erfgoedwet.

De gemeente heeft nu echter van de pandeigenaar concreet en uitgebreid plan ontvangen voor instandhouding van ‘t Jagershuis. De eigenaar heeft hiervoor een adviesbureau ingeschakeld dat deskundig is op het gebied van monumenten en erfgoed. In het plan van aanpak geeft de eigenaar aan welke maatregelen worden genomen om te voldoen aan de instandhoudingsplicht van het monument.

B en W melden de gemeenteraad dat zij dit plan zorgvuldig gaan beoordelen en in januari hierover in gesprek gaan met de eigenaar. Daarnaast heeft de eigenaar laten weten dat hij op korte termijn in gesprek gaat met verschillende belanghebbenden over de herontwikkeling van ‘t Jagershuis. 

advertentie
advertentie