Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland stond de afgelopen dagen tientallen mensen met vragen te woord.
Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland stond de afgelopen dagen tientallen mensen met vragen te woord. Pixabay

Enorme toename vragen over seksueel wangedrag na uitzending over The Voice of Holland

26 januari 2022 om 14:03 Maatschappelijk

AMSTELLAND Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG) ziet sinds vorige week een flinke toename van het aantal vragen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit naar aanleiding van de uitzending van BOOS, waarbij verhalen over seksuele misstanden bij The Voice of Holland aan het licht kwamen. Het CSG stond de afgelopen dagen tientallen mensen met vragen te woord, zes keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar.

De meeste mensen namen contact op met het CSG met een hulpvraag. Ze hebben soms zelf een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt en vragen advies over hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Een aantal mensen willen vooral hun hart luchten, anderen willen weten of ze misschien toch nog iets kunnen doen. Bijvoorbeeld aangifte doen bij de politie of in gesprek gaan met hun werkgever. Er zijn ook bellers op zoek naar psychologische of juridische hulp.Naast deze hulpvragen komen er ook algemene vragen binnen, bijvoorbeeld van organisaties die meer informatie willen over het aanpakken van ongewenst gedrag. En tot slot zijn er mannen die aangeven dat ze het lastig vinden dat het vaak alleen over vrouwelijke slachtoffers gaat, terwijl ook jongens en mannen met seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken kunnen krijgen.

Het CSG probeert alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of helpt met een goede verwijzing. Mensen die kortgeleden seksueel geweld hebben ervaren, kunnen 24 uur per dag bellen met het centrum. Zij krijgen medische, psychologische en forensische hulp aangeboden.

Wie te maken heeft gehad met seksueel overschrijdend gedrag en hierover wil praten, of vragen heeft over dit onderwerp, kan contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG) via 0800-0188 of centrumseksueelgeweld.nl.

advertentie
advertentie