Afbeelding
Foto via Freepik

Regenpijp verstopt: wat nu?

24 februari 2022 om 11:22 Partnercontent

Het kan voorkomen dat je regenpijp een keer verstopt raakt. Dat is vervelend, want daardoor kan het water niet meer vanaf je dak wegstromen naar het riool. Het kan hierdoor voorkomen dat er een lekkage ontstaat, of dat er vocht in huis terecht komt via de muur. Dat is natuurlijk onwenselijk. Maar hoe kom je zo snel mogelijk van een verstopte regenpijp af? Een ontstoppingsbedrijf kan je helpen. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen om een verstopte regenpijp te voorkomen, en wie je in kunt schakelen wanneer er een verstopping heeft plaatsgevonden. Merk je dat het water bij jouw regenpijp niet lekker meer doorloopt? Lees dan dus snel verder!

Hoe ontstaat een verstopping?

Is je regenpijp verstopt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat vuil en bladeren zich op het dak hebben opgehoopt. Maak je de dakgoot niet regelmatig schoon, dan blijft daar vuil in hangen. Die kunnen door de stroming van regenwater in de regenpijp belanden. Soms komt de verstopping vanzelf los, maar het kan ook voorkomen dat er zich steeds meer vuil in de regenpijp ophoopt. Je zult merken dat het water niet snel meer wegstroomt, of zelfs helemaal niet meer door de pijp kan komen. Dan weet je dat je professionele hulp moet inschakelen.

Een verstopte regenpijp ontstoppen

Je kunt proberen de verstopping zelf te verhelpen, bijvoorbeeld door de verstopping proberen los te prikken. Vaak is dit echter niet aan te raden, omdat je de kans loopt je regenpijp te beschadigen terwijl je bezig bent. Schakel liever een ontstoppingsbedrijf in. Zo’n bedrijf heeft de kennis en apparatuur in huis om een verstopping razendsnel op te lossen, zonder je regenpijp te beschadigen. De monteurs van zo’n bedrijf kunnen een verstopping al binnen een half uur verhelpen. Dat doen ze door de leiding volledig door te spoelen met professionele apparatuur. Bij een ernstige verstopping kunnen ze gebruik maken van freesapparatuur of een speciale hogedrukspuit. Op die manier weet je zeker dat de verstopping snel en professioneel wordt verhopen.

Een verstopping voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, ook al is een verstopping in de regenpijp niet altijd te voorkomen. Het beste wat je kunt doen is regelmatig de dakgoot schoonmaken. Vooral in de herfst komt het voor dat deze vol bladeren komt te zitten. Een verstopping zit hierdoor in een klein hoekje. Gelukkig is een verstopping snel verholpen wanneer je een professioneel bedrijf inschakelt. Aarzel dus niet te lang en laat je verstopte regenpijp ontstoppen door een ontstoppingsbedrijf.

advertentie
advertentie