Olaf Kempers bij zijn imposante werkplaats op wielen waarmee hij op locatie komt sleutelen
Olaf Kempers bij zijn imposante werkplaats op wielen waarmee hij op locatie komt sleutelen Trudy Witteman
baandichtbij.nl

Olaf Kempers ontdekt gat in de markt

4 maart 2022 om 17:00 Zakelijk

HOOFDDORP Voor de deur je motor (preventief) laten onderhouden was tot voor kort onmogelijk. Totdat Olaf Kempers het spreekwoordelijke gat in de markt ontdekte en met zijn mobiele werkplaats service op locatie verleent.

Van een fietsenmaker aan huis kijken we allang niet vreemd meer op. Anders was het als je je motorfiets thuis wilde laten onderhouden of repareren. Een waarschuwingslampje voor onderhoud komt altijd op een moment dat je er niet op zit te wachten. Een kleine herinnering dat je motorfiets technische aandacht nodig heeft. Maar je tijd is schaars en de motor (laten) wegbrengen en halen een gedoe of kostbaar. Daarom is het fijn om te weten dat in deze regio sinds een half jaar een goed geoutilleerde rijdende werkplaats klaar staat om je uit de brand te helpen: MotoWoW van Olaf Kempers uit Hoofddorp die zelf fervent motorrijder is en dus weet hoe belangrijk het is om veilig en zorgeloos de weg op te kunnen gaan. 

MotoWoW (Motor werkplaats op wielen) is bedacht vanuit de behoefte van de motorrijder of eigenaar. Door het inzetten van een mobiele werkplaats die volledig is uitgerust met alle benodigde gereedschappen, is het mogelijk om de motorfiets weer naar behoren te laten functioneren. Service op locatie dus. Ook voor wie lange tijd niet heeft gereden en er zeker van wil zijn dat alle vloeistoffen in goede conditie zijn en alle bedieningselementen zoals stuur, banden en remmen naar behoren werken.

ONAFHANKELIJK Naast het noodzakelijke onderhoud komt de mobiele werkplaats ook voor de deur om ter plekke te repareren dus. “Dat kan gewoon thuis zijn, maar ook op het werk. Mensen hoeven dus geen vrij te nemen of te wachten bij een garage terwijl er aan de motor gesleuteld wordt”, noemt Olaf Kempers een belangrijk argument om zijn bedrijf in te schakelen. 

“Het onderhoud wordt gedaan terwijl je werkt of gewoon lekker ontspannen thuis bent. Een afspraak is gemakkelijk te maken via de online afspraakplanner, maar bellen of mailen kan natuurlijk ook. Een ander groot voordeel is dat we volkomen onafhankelijk zijn en ook niet gebonden zijn aan één merk. Optimale dienstverlening is hierdoor gegarandeerd.”

ERVARING MotoWoW is ontstaan in januari 2020 na een bijzondere switch van Olaf Kempers (49). Zijn basis is de mbo-opleiding tot werktuigbouwkundige aan het toenmalige IJmond College in Santpoort-Noord. Om zich vervolgens bij universeel-dealer Arese Classico bezig te gaan houden met het restaureren van klassieke auto’s. Kempers doet veel ervaring op. Of het nu gaat om een Lancia, een Maserati of al het overige moois dat door Italiaanse autofabrikanten in de jaren 60 en 70 is geproduceerd. 

Zijn carrière ontwikkelt zich verder in de petrochemische industrie met onder meer het installeren van technische installaties. Tot die klus buiten in de kou in hartje winter. Thermojas, dikke handschoenen. Kempers vindt het niet leuk meer en bedenkt dat hij ook op een andere manier zijn brood moet kunnen verdienen.

MOTORLIEFHEBBER Olaf Kempers valt terug op de rode draad door zijn leven om die andere manier te verwezenlijken: sleutelen aan fietsen, brommers en motorfietsen. Een bezigheid waar hij al ver vóór het IJmond College blij van werd en dat hij ook daarna met hart en ziel is blijven doen. Aan zijn hobby voegde hij later zelfs (klassieke) auto’s toe. 

“Auto’s worden steeds mooier naar mate je ze langer in je bezit hebt”, is zijn stellige overtuiging. Het kwartje valt als Olaf een rijdende werkplaats voor fietsen ziet. Als je fietsen op locatie kunt repareren en onderhouden, moet dat ook voor motoren kunnen, bedenkt hij zich met een vervelende ervaring in het achterhoofd. 

“In een weekend ging onderweg een service-indicatielampje branden. Zie dan maar eens tijdig een afspraak te plannen. Als je een monteur kunt bellen die naar je toe komt om je de weg weer op te helpen, ziet de wereld van een motorliefhebber er opeens veel zonniger uit.” Vóór de realisatie van zijn mobiele werkplaats vindt een gedegen onderzoek plaats. En blijkt dat de behoefte aan een dergelijke voorziening groot is. 

ZOEKTOCHT De zoektocht naar een geschikt voertuig begint. Busjes zijn er genoeg, maar wat Olaf zoekt moet groot en robuust zijn. Als je het doet, moet je het gelijk goed doen, is zijn overtuiging. Nadat hij een geschikt voertuig heeft gevonden gaat MotoWoW in januari 2021 van start. 

Olaf heeft een half jaar nodig om de bus bedrijfsklaar te maken. Compleet met een werkbank van twee meter, een voorziening om banden te kunnen verwisselen en een lift om de robuuste motoren binnen te krijgen. En met niet te vergeten een comfortabel zitje vóór in de werkplaats waar klanten koffie kunnen drinken terwijl er aan hun motor gewerkt wordt.

WENSEN Hartje zomer heeft hij de eerste motor onderhanden en direct nemen de werkzaamheden een grote vlucht. Fluitend staat Olaf ’s morgens op. Klaar voor een nieuwe dag vol afwisseling en dankbare gezichten van mensen na een reparatie of een onderhoudsbeurt. Gewoon bij de klant voor de deur. Als dat niet mogelijk is, denk aan een smal straatje in de stad, spreekt Olaf af op bijvoorbeeld een bedrijventerrein in de buurt. De kosten zijn relatief laag aangezien hij geen duur pand heeft en geen personeel hoeft te betalen. Heeft Olaf nu geen wensen meer? “In tegendeel. Mijn grootste wens is een landelijke dekking. Op vier centraal gelegen locaties in Nederland een steunpunt en van daaruit werken volgens dit prachtige concept.”

Zie ook: www.motowow.nl. 

Frans Witteman

advertentie
advertentie