Wethouder Barbara de Reijke plaatst eerste paal voor de beweegroutes.
Wethouder Barbara de Reijke plaatst eerste paal voor de beweegroutes. Gemeente Ouder-Amstel

Wethouder plaatst eerste paal voor beweegroutes in Ouder-Amstel

7 maart 2022 om 14:24 Overig

OUDER-AMSTEL Sporten en bewegen zijn belangrijk voor lichaam en geest. Dat was al voor de coronapandemie maar is nu belangrijker dan ooit. Het gezondheids- en sportbeleid van Ouder-Amstel heeft het doel om beweging in de open lucht gemakkelijk en leuk te maken. Daarom zijn dit voorjaar in Ouder-Amstel twee beweegroutes uitgezet; één in Duivendrecht en één in Ouderkerk aan de Amstel. Barbara de Reijke, wethouder Gezondheid en Sport, heeft op zaterdag 5 maart de eerste paal geplaatst voor de route in Ouderkerk.

De routes zijn ongeveer 5 kilometer lang en zowel wandelend als hardlopend af te leggen. Op de routes tref je palen met QR-codes aan. Deze QR-code kun je scannen met de gratis QR-FIT app of de camera van je mobiele telefoon. Je ziet dan een conditionele of spierversterkende oefening met een instructie. De oefeningen zijn op drie niveaus (beginner, gemiddeld, gevorderd) en wisselen elke 24 uur waardoor de route iedere dag anders is. De route is ook flexibel, je kunt zelf het startpunt bepalen.

Barbara de Reijke geeft aan: “Landelijke richtlijnen geven aan dat je minimaal 2,5 uur per week matig intensief zou moeten bewegen. Lang niet iedereen komt daaraan. Het blijft lastig om mensen meer te laten bewegen en velen beseffen zich ook niet dat ze te weinig aan beweging doen. Binnen het lokale preventieakkoord werken we samen met verschillende partijen om een gezonde levensstijl en dan met name bewegen te bevorderen. Want hoe meer we bewegen weten te stimuleren, hoe beter!”

De gemeente Ouder-Amstel en QR-FIT werken samen om inwoners te stimuleren op een laagdrempelige en flexibele manier in de buitenlucht te gaan bewegen. Binnenkort wordt voor beide beweegroutes een grote try-out gehouden. Gedurende deze try-out heb je de mogelijkheid om de route onder begeleiding uit te proberen. Deelname aan de try-out is gratis en meer informatie hierover volgt.

advertentie
advertentie