In het voormalig Rabobankgebouw kunnen tien slaapkamers komen.
In het voormalig Rabobankgebouw kunnen tien slaapkamers komen. Kim Huijssoon

Voormalig Rabobankgebouw aangewezen als opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

10 maart 2022 om 19:56 Maatschappelijk

OUDERKERK De oorlog in Oekraïne zorgt voor een ongekende stroom vluchtelingen. Steun is nodig om hun een veilig onderkomen te bieden. Ouder-Amstel is druk bezig met het zoeken naar locaties. De gemeente heeft onder andere met de eigenaar van het voormalig Rabobankgebouw een afspraak gemaakt: in het pand kunnen tien slaapkamers gerealiseerd worden.

KLUSSERS GEZOCHT Er zijn met spoed vijf klussers nodig voor vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Voor het maken van scheidingswandjes en tapijt leggen. Het voormalig Rabobankpand moet ook ingericht worden. Bedden met toebehoren, fornuizen, wasmachines en koelkasten en dergelijke zijn aanwezig. Wat nog nodig is: nachtkastjes, bureaustoelen, banken, tafels, schilderijtjes, tapijten en dat soort zaken. De gemeente zoekt voor dinsdag 15 maart mensen die willen helpen om het pand in te richten, bijvoorbeeld voor het in elkaar zetten van (Ikea)kasten en mensen die spullen kunnen ophalen op diverse adressen in Ouder-Amstel. Wie mee wil helpen, kan mailen naar vluchtelingen@ouder-amstel.nl

 OVERIGE HULP Wie een ruimte of pand heeft leegstaan die mogelijk gebruikt kan worden, wordt verzocht een bericht te sturen naar vluchtelingen@ouder-amstel.n

Verder komen steeds meer verhalen naar buiten van individuele inwoners en ondernemers die een actie beginnen of een initiatief hebben om  Oekraïne te helpen. Wie een idee of actie heeft, kan contact opnemen met Coherente voor ondersteuning. Bel 020-4963673 of mail naar info@coherente.nl. Alle tips en mogelijkheden zijn welkom. 

GASTGEZINNEN Er zijn ongekend veel plekken nodig om mensen op te vangen. Misschien overweegt iemand om op te treden als gastgezin? Professionele organisaties kunnen hierbij helpen. Aanmelden kan bij takecarebnb.org, icanhelp.host of mapahelp.me.

advertentie
advertentie