Afbeelding
Stichting ZOA

Collecteweek ZOA: vrijwilligers in actie voor slachtoffers van oorlogen en rampen

24 maart 2022 om 09:00 Maatschappelijk

OUDERKERK In de week van 28 maart tot en met 2 april 2022 collecteren vrijwilligers in Ouderkerk aan de Amstel voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de meer dan 83 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. Dat is ruim 1 procent van de wereldbevolking. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood het hoogst is.


HULP TER PLEKKE
Ieder jaar raken tienduizenden mensen door een oorlog of natuurramp alles kwijt. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en voorzien in de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat ze weer op eigen kracht verder kunnen.

VLUCHTELINGEN In Ouderkerk aan de Amstel wordt dit jaar een collecte voor ZOA georganiseerd. Het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, zal bestemd worden voor vluchtelingen uit Oekraïne én voor vluchtelingen in de andere crisisgebieden waar we werken. Denk aan voedsel, schoon drinkwater, dekens, hygiëneartikelen en onderdak. Hun leed is onbeschrijfelijk groot. Niet alleen de Oekraïners zijn alles kwijtgeraakt en hebben dringend hulp nodig, maar ook miljoenen andere vluchtelingen, bijvoorbeeld in Colombia, Irak en Ethiopië.

De collectanten hopen bewoners aan de deur te ontmoeten. Geven kan ook door de QR-code op de collectebus of een wervingskaart te scannen.



.

advertentie
advertentie