De deuren van Het Gezellenhuis staan komende zondag open.
De deuren van Het Gezellenhuis staan komende zondag open. Gezellenhuis

Open dag Gezellenhuis: laatste kans om pand in oude staat te zien

5 april 2022 om 11:30 Activiteiten

OUDERKERK Team Gezellenhuis houdt zondag 10 april van 14.00 tot 18.00 uur open dag. Belangstellenden zijn welkom om het pand nog eenmaal in oude staat te aanschouwen, de plannen voor renovatie en exploitatie te bekijken en het plan te steunen, zodat dit monument behouden kan blijven.

“Wat zonde dat het er zo bij staat!”, “Is het nog te redden?”, “Waarom gebeurt er al zo lang niets met dit mooie pand?”, “Gaat er nu eindelijk wat gebeuren?”, “Staat het dan niet op instorten?”, “Wat zijn nou die plannen in het Gezellenhuis?”, “En.. Weet je nog... het film kijken voor een kwartje? Bij Sinterklaas op schoot? De schoolmusical? De Nacht van Ouderkerk? De familiefeesten? Of die oude kegelbaan?”

Er wordt de laatste tijd veel over het Gezellenhuis gezegd en geschreven. Het onderwerp Gezellenhuis leeft in Ouderkerk en stap voor stap komt een behoud van het Gezellenhuis dichterbij. In het lange traject om Het Gezellenhuis een nieuw leven in te blazen staat het team nu voor een essentiële stap; de bestemmingsplanwijziging van ‘maatschappelijk met ondergeschikte horecafunctie’ naar ‘horeca met maatschappelijke waarden’. Om deze stap te doorlopen is het belangrijk om te laten zien dat de bewoners van Ouderkerk achter de plannen staan.

Team Gezellenhuis neemt bewoners dan ook graag mee voor een rondje door het monument waarin de glorietijden uit het verleden weerklinken; het heden dat schreeuwt om een spoedige en grondige renovatie. Kom (wanneer mogelijk) lopend of op de fiets.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan eventueel ideeën, suggesties of steunbetuiging sturen naar gezellenhuis@gmail.com.

advertentie
advertentie