Met nieuwe en oude raadsleden in de binnentuin van het gemeentehuis van Haarlem.
Met nieuwe en oude raadsleden in de binnentuin van het gemeentehuis van Haarlem. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Tijd van komen en een tijd van gaan

6 april 2022 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bespreekt de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Na de verkiezingen komt onvermijdelijk het moment van afscheid van de raad. De meeste raadsleden zie je dan een dag later terug, als ze beëdigd worden voor een nieuwe periode. Maar voor zes leden was het afscheid op dinsdag 29 maart 2022 definitief: Sybrig van Keep (D66), Luuk de Vré (CDA), Peter Roos (CDA), Lily Kreça (GL),Charissa de Vries (OAA) en Fred Rienstra (VVD) besloten een punt te zetten achter hun carrière in de lokale politiek. En afscheid nemen doet altijd een beetje pijn: ‘dire adieu c’est mourir un peu’.

TIJD VAN GAAN Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. We zullen deze bevlogen mensen met stuk voor stuk een unieke inbreng missen: Peter Roos met zijn kennis van de natuur, vooral de Ronde Hoep, en het werk van de boeren; Luuk de Vré, verbinder pur sang met altijd oog en oor voor personen; Lily Kreça, die gloedvol kon betogen over groen of veiligheid rond scholen; Charissa de Vries, als rechtgeaarde juriste altijd zorgvuldig en nauwkeurig in formulering en werkwijze; Sybrig van Keep die altijd de juiste toon voor de juiste boodschap wist te vinden en lastige zaken zo goed kon duiden en tot slot Fred Rienstra, niet alleen een geweldige voorzitter van de commissie Burger en Bestuur, maar ook degene die agile, lean en veel meer introduceerde in de raad. Dank jullie wel voor alle inzet voor onze inwoners. Het waren vier (of meer) mooie jaren.

TIJD VAN KOMEN Zes gingen en dus komen er ook zes: Rita Smit (NB), Dolf van Muijden (NB); Femke Soppe (GL) Wanda Nikkels (PvdA), Marlies Ledegang (D66) en José Gerards (OAA) nemen de komende vier jaar plaats in de raadszetels naast oudgedienden Paulette Koek-Baks, Jan Koek (OOA), Jan Alberts (PvdA), Gonny Meesters (GL), Wendela van den Brink-van Agtmaal (D66), Barbara de Reijke (VVD), Frans Slats (VVD), Jacques Bos (NB), Martin Hilbrands (VVD). Welkom en welkom terug allemaal. Ik kijk uit naar de samenwerking.

OUDE NEST Komen kan niet zonder gaan en dus togen we vrijdag met oude en nieuwe raadsleden richting Haarlem om samen de raadsperiode 2022-2026 af te trappen. Voor mij was dat even terug naar het ‘oude nest’ aan de Grote Markt. Vele jaren heb ik hier gewerkt als raadslid en wethouder. Maar vrijdag was ik met veel plezier de gids. Leuk om het gemeentehuis eens met andere ogen te bekijken en te laten zien.

GESPREKKEN Zo’n gezamenlijk uitstapje biedt volop ruimte voor goede gesprekken. Die gingen onder andere over de toekomst van onze gemeente. Want we zijn ons ervan bewust dat we de komende vier jaar een pittige klus te klaren hebben. De financiële situatie van Ouder-Amstel vraagt daadkracht en moed voor lastige keuzes en beslissingen. Dan is het belangrijk dat we elkaar kunnen vinden en dat we ons veilig voelen om op het scherpst van de snede te debatteren. Met alle raadsleden voer ik de komende weken een ‘integriteitsgesprek’, zodat we samen die veilige omgeving bouwen. Uiteraard gingen de gesprekken soms ook over de oorlog in de Oekraïne en de situatie van de vluchtelingen. Het nieuws is helaas weinig bemoedigend. De gruwelijke beelden van de lijken op straat in Boetsja zijn aangrijpend en laten de verschrikkingen van oorlog in alle facetten zien. De Russen kwamen en ze gingen ook weer, maar de doden, de verwoesting en de ontwrichting… die blijven in Oekraïne. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Wanneer zal Poetin begrijpen dat het tijd is om te gaan?

Op de foto van links naar rechts:
1e rij: Marlies Ledegang-de Ruiter (D66); Rita Lotterman-Smit (NB); Joyce Langenacker (burgemeester); Paulette Koek-Baks (OAA); Gonny Meesters (GL)
2e rij: Barbara de Reijke (VVD, tevens demissionair wethouder); Jacques Bos (NB); Pia Verheul (fractieassistent NB); Jan Alberts (PvdA); Geert Drese (fractieassistent VVD); Linda Moolenaar (griffier); Jan Koek (OAA); José Gerards (OAA); Danielle Kleuver (fractieassistent OAA); Fred Rienstra (oud-raadslid VVD); Sonja van ’t Hoff (fractieassistent OAA); Marten Hilbrands (VVD).

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie