SVO verdedigt uit.
SVO verdedigt uit. An van 't Veer

Sv Ouderkerk in ondertal naar gelijkspel

10 april 2022 om 22:56 Sport Deel je nieuws

Dit keer stond de uitwedstrijd tegen VVZA in Amersfoort op het programma, dat in de eerste tien minuten het spel duidelijk naar zich toetrok en in de 8e minuut bijna op voorsprong kwam (net naast). SVO was gewaarschuwd, kreeg daarna meer grip op het spel en domineerde. Dat resulteerde ook nu weer in een aantal vlot lopende combinaties op de helft van VVZA. Dat het team over veel voetballend vermogen beschikt werd andermaal bevestigd. Op rechts was het aanvoerder Desley Douglas die vaak doorkwam, maar zijn talrijke voorzetten leverden niets op.

Er ging soms ook wat mis zoals in de 26e minuut. Een slordige pass van Anthony Voskuilen werd door VVZA onderschept en wat zich daarna voor de ogen van SVO-goalie Dax de Wit afspeelde was vermakelijk om te zien maar met behulp van de paal én van Anthony, die zijn fout wilde goedmaken, bleef het 0-0. En met die stand leek de thee te worden opgezocht. Maar daar dacht de arbiter van dienst anders over. Bij een aanval van VVZA werd Ruben Kalkman ter hoogte van de middenlijn bij zijn middel vastgepakt en viel. Maar de aanval ging door en uiteindelijk leverde die voor de thuisclub de 1-0 voorsprong op. De protesten van SVO haalden niets uit. De scheids had de overtreding niet gezien, hij stond er met z’n rug naar toe.

Direct na de thee haalde Ruben zijn gram door vanaf de rand van de zestien de bal uit een vrije trap tegen de touwen te werken (1-1). Daarna zou de scheidsrechter nog meer zijn stempel op het verloop van de wedstrijd drukken. In de 55e minuut penalty tegen en rood voor Anthony. Van opzet was geheel geen sprake want hij belandde na een duel in de lucht ongelukkig met zijn voet op het lichaam van zijn tegenstander. Dat er dan toch zoiets als gerechtigheid bestaat bleek wel toen Dax de penalty stopte. En het werd nog leuker toen invaller Daan van Unen in de 66e minuut op rechts werd weggestuurd en de bal uit diens voorzet door Mitchel Melissen direct op de pantoffel werd genomen. De 2-1 voorsprong was daar. Slechts twee minuten duurde de euforie. Een overtreding van Zino Voskuilen: duw in de rug in de zestien en dat leverde opnieuw een penalty voor VVZA op en dit keer was het wel raak (2-2).

SVO verdient een compliment dat het gedurende meer dan een halfuur in ondertal die gelijke stand over de streep heeft weten te trekken. Dat de scheids zijn dag niet had is nog zacht uitgedrukt.

Volgende week (2e paasdag) thuis tegen APWC ook uit Amersfoort.