Afbeelding
Joop Touw / BDU

Vrijheidsbrunch 5 mei

14 april 2022 om 09:00 Activiteiten

OUDERKERK De afgelopen weken domineert de Russische inval in Oekraïne het nieuws en maakt pijnlijk duidelijk dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Daarom nodigt het 4 en 5 mei Comité inwoners uit voor de Vrijheidsbrunch in de Amstelkerk, op 5 mei van 10.30 tot 12.00 uur. 

Rond 10.00 uur komen Estafettelopers uit Ouderkerk aan de Amstel aan op het Kampje met de vrijheidsvlam uit Wageningen. De lopers worden ontvangen door de locoburgemeester die het vrijheidsvuur ontsteekt. Vervolgens wordt de Vrijheidsbrunch geserveerd in de Amstelkerk. De kern van de Vrijheidsbrunch is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. 

De Ouderkerkse historica Jo Blom geeft hiertoe een aanzet. “Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is ervaren we juist dit jaar door de oorlog in Oekraïne en door Oekraïense vluchtelingen die wij in ons dorp opvangen. We verwachten bij de brunch zo’n 150 mensen, zowel jongere als oudere inwoners van Ouderkerk, en hopelijk ook Oekraïense vluchtelingen.” Aldus het Comité.

Aanmelden kan via 4en5meiouderkerk@gmail.com

advertentie
advertentie