Quinten Drupsteen in actie
Quinten Drupsteen in actie Mark van 't Veer

Sv Ouderkerk op z’n Paasbest

18 april 2022 om 21:43 Sport Deel je nieuws

Het is nooit saai bij Sv Ouderkerk. Er gebeurt altijd wel wat zoals vorige week het abrupt beëindigen van de samenwerking met coach Guido Licastro. Vervolgens werd aanvoerder Desley Douglas (hij beschikt over het vereiste trainersdiploma) gevraagd om tijdelijk de honneurs als coach van Zondag 1 waar te nemen in afwachting van een meer definitieve oplossing. Het thuisduel tegen APWC uit Utrecht was voor hem zijn vuurdoop en die doorstond hij met verve. Zijn plek in het elftal werd op de rechtsbackpositie ingevuld door Pepijn de Koning terwijl de aanvoerdersband aan verdediger Tim Baas werd toevertrouwd.

De eerste speelhelft was een gelijk opgaande strijd waarbij SVO duidelijk de betere kansen wist te creëren, maar niet scoorde. Een aantal keren werd met vlot lopende aanvallen over de vleugels de tegenstander onder druk gezet en spits Daan van Unen opgezocht, maar die had tot tweemaal toe met een inzet achter het standbeen langs geen succes. De bal miste snelheid. Ook bij een voorzet van Mitchel Melissen in de 21e minuut kwam Daan een teenlengte tekort om succes te hebben.

Een puntje van aandacht is volgens coach Desley nog wel dat APWC voor de rust tot tweemaal toe door slordigheid en gemis aan concentratie aan Ouderkerkse kant bijna in het zadel werd geholpen, maar door alert reageren van onder meer goalie Dax de Wit bleef het 0-0 tot de rust.

Ook nu weer was de vraag: waarom wordt er toch niet meer geschoten, want niet geschoten is altijd mis. En de AWPC-goalie was bepaald niet groot van stuk. Middenvelder Quinten Drupsteen moet dat in de 50e minuut ook hebben gedacht. Zijn afstandsschot was prima (1-0). Dat moet de ban bij de tegenstander hebben gebroken want binnen een kwartier werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-0 door andermaal een goal van Quinten en vervolgens van Jerom Meester. APWC bleek niet bij machte het tij alsnog te keren. De eerste thuisoverwinning in 2022 was hiermee een feit.

Interim-coach Desley had genoten van het spel. We hebben met elkaar een aantal simpele afspraken gemaakt en die werden nagekomen. We zaten kort op de tegenstander, hielden de ruimtes klein en konden mede daardoor APWC onder druk houden. Eigenlijk vrij simpel, aldus Desley.

Conclusie: . Zondag 1 heeft het juiste antwoord gegeven op de gebeurtenissen in de turbulente afgelopen week en daar zal een ieder, die SVO een warm hart toedraagt, blij mee zijn.

Volgende week gaat SVO op bezoek bij Zwaluwen Utrecht 1911.

Rob van t Veer

advertentie
advertentie