Afbeelding
Woonzorg Nederland

Theresiastaete alsnog feestelijk geopend

23 april 2022 om 09:00 Overig

Feestelijke opening Theresiastaete

OUDERKERK De eerste bewoners van het gerenoveerde deel van Theresiastaete in Ouderkerk ontvingen op 21 april vorig jaar de sleutels. Precies een jaar na dato was het eindelijk tijd voor de feestelijke opening. Onder het genot van een hapje en een drankje vierden ze samen met onder andere bewoners, Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland en wethouder Barbara de Reijke dit heugelijke moment.

In de recreatiezaal kwamen alle genodigden samen, waarna de voorzitter van de bewonerscommissie Jean Dalemans samen met bewoonster Ina Seeboldt de openingshandeling verrichtten.

NIEUW WOONCOMPLEX VOOR 40 SENIOREN Vlak aan de rivier Bullewijk, aan de Ronde Hoep ligt het voormalige verzorgingshuis Theresia, dat in 2021 is getransformeerd naar het nieuwe wooncomplex Theresiastaete. Hiernaast liggen de zelfstandige woningen van het Gezellenplein die onderdeel zijn van het wooncomplex. In het gerenoveerde Theresiastaete zijn 40 appartementen gerealiseerd voor senioren. De recreatiezaal is gebleven, waar bewoners regelmatig samen komen voor activiteiten en bijeenkomsten. Op de begane grond zit Fysiotherapie Ouder-Amstel van Jan Hermsen met een eigen oefen- en behandelruimte. De praktijk is tijdens de renovatie ook opgeknapt en Jan Hermsen heeft de ruimte voorzien van een moderne uitstraling. 

HOSPICE Aan de Theresiastraat zit Hospice Zuider-Amstel dat in 2021 is opengegaan. Het hospice biedt de best mogelijke palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase in een omgeving die zoveel mogelijk als ‘thuis’ ervaren wordt.

advertentie
advertentie