Burgemeester Joyce Langenacker beloofde namens het college een mooi plekje voor de ‘jubileumtegel’ op het Kampje.

Van links naar rechts: Jan Boots (voorzitter Nederlandse Kermisbond), Rolf Bruinsma (organisator kermis), Peter Coevert (organisator kermis), Joyce Langenacker (burgemeester Ouder-Amstel)
Burgemeester Joyce Langenacker beloofde namens het college een mooi plekje voor de ‘jubileumtegel’ op het Kampje. Van links naar rechts: Jan Boots (voorzitter Nederlandse Kermisbond), Rolf Bruinsma (organisator kermis), Peter Coevert (organisator kermis), Joyce Langenacker (burgemeester Ouder-Amstel) Oranjecomité Ouderkerk

Bericht van de burgemeester: Feest

27 april 2022 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bespreekt de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Het is zondagavond en ik kruip achter de computer voor mijn wekelijkse bericht. Een dag eerder dan normaal, want het Weekblad komt een dagje eerder uit, op dinsdag in plaats van woensdag vanwege Koningsdag. Na twee jaar behelpen met balkonbingo’s en liedjes zingen in de tuin, is het woensdag weer ouderwets Koningsdag. Met alles wat erbij hoort: de Aubade bij het gemeentehuis, het zingen van het Wilhelmus en oudhollandse liedjes, de vrijmarkt en natuurlijk oranjebitter. U bent allemaal van harte welkom op 27 april om 09.45 uur om samen met ons Koningsdag 2022 te openen.

FEESTWEEK IN VOLLE GANG Koningsdag moet nog komen maar onze Oranje feestweek is al in volle gang. Vrijdag 22 april om 16.00 uur was het officiële startsein en al snel werden de eerste rondjes in de zweefmolen gedraaid en de eerste oliebollen verorberd. De weergoden vonden kennelijk dat ze, na twee jaar feestweekstilte, mee moesten werken en dus was het een zonovergoten feestweekend. En ik weet niet of het de zon was of dat ik het spelletje zo leuk vond, maar ik heb me voor volgend jaar laten strikken voor het tobbetjesteken. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd om te oefenen….

JUBILEUM Zondag was het tijd voor het jubileum van het organisatiecomité van de kermis. Alweer 40 jaar zijn de families Bruinsma en Coevert de motor achter onze Ouderkerkse kermis. Helaas zijn vaders Tom en Jan overleden en er niet meer bij. Maar vader of zoon, ze deden en doen de organisatie met verve. Samen zorgen ze voor een ‘kermis zonder gaten’, een festijn met alles erop en eraan en voor iedereen betaalbaar. Dankzij Peter, die werkelijk geen bijeenkomst van de herinrichting van het Kampje overslaat, kennen we inmiddels ook op het gemeentehuis de plattegrond van de kermis uit ons hoofd. Heren nogmaals vanaf hier, ontzettend bedankt voor deze 40 jaar en van harte gefeliciteerd met jullie ‘robijnen’ kermishuwelijk.

LINTJES De dag voor Koningsdag is het natuurlijk tijd voor de lintjesregen. Tegen de tijd dat de krant in de bus valt heb ik maar liefst vijf lintjes op mogen spelden. Voor een gemeente als Ouder-Amstel is dat veel. Het is en blijft een van mijn favoriete momenten van het jaar. En dat begint al in de voorbereiding. Ik lees van iedere decorandus/decoranda in spe hun dossier en iedere keer ben ik onder de indruk van wat mensen als vrijwilliger allemaal doen en betekenen voor hun omgeving. De diversiteit is groot. Ook dit keer. Maar het zijn allemaal mensen die stuk voor stuk belangeloos uren tijd en energie steken in het helpen van anderen. En dat doen ze dan niet een weekje maar jaren, decennialang. En ze gaan ook niet met pensioen. Van de vijf hebben er drie allang de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd, maar als vrijwilliger blijven ze gewoon aan de slag.

VAKANTIE En de vakantie is voor veel mensen begonnen. Sommigen zijn lekker even weg, de pechvogels wellicht gestrand in een rij op Schiphol, sommigen zijn druk met het voorbereiden van het eindexamen en anderen blijven thuis maar genieten van wat eigen land of zelfs eigen dorp te bieden heeft. Ook Ouder-Amstel heeft zo haar verrassende plekjes en verhalen. Wat uw plannen ook zijn, ik wens u veel plezier.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie