De groei van postorder- en internetbedrijven zorgt met name voor de totale stijging van de werkgelegenheid in de detailhandel.
De groei van postorder- en internetbedrijven zorgt met name voor de totale stijging van de werkgelegenheid in de detailhandel. Pixabay

Sterke groei aantal banen in detailhandel in Ouder-Amstel

23 mei 2022 om 14:00 Economie

OUDER-AMSTEL Het aantal banen in de detailhandel is in Ouder-Amstel in 2021 sterk gestegen. Dat blijkt uit de Monitor Detailhandel van de provincie Noord-Holland. In Ouder-Amstel naam het aantal banen vorig jaar met 11 procent toe. Volgens de Detailhandelmonitor kwam dat vooral door verplaatsing van zaken uit Amsterdam en door de groei van de bezorgservice.

Het groeipercentage ligt fiks hoger dan het gemiddelde in de hele provincie. Tussen april 2020 en april 2021 nam het aantal banen in de detailhandel in Noord-Holland gemiddeld met 1,1 procent toe. In Ouder-Amstel is dat percentage tien keer zo hoog.

De groei van postorder- en internetbedrijven zorgt met name voor de totale stijging van de werkgelegenheid in de detailhandel. Internetaankopen worden steeds belangrijker voor deze sector. De groei van het aantal banen door internetaankopen verschilt tussen de de gemeenten. In Ouder-Amstel gaat het bij bijna de helft van de werkgelegenheid in de detailhandel om afhandeling van internetaankopen (46 procent), gevolgd door Oostaan (25 procent) en Diemen (24 procent).

advertentie
advertentie