Fietsen door de mooie natuur en ook nog een goed doel steunen.
Fietsen door de mooie natuur en ook nog een goed doel steunen. pr

Dorpentocht weer op agenda

24 mei 2022 om 11:22 Activiteiten

Fietsen door verrassende plekken

OUDER-AMSTEL Voor de 43e keer organiseert de Stichting Dorpentocht op zondag 5 juni de Dorpentocht. Na de coronaperiode kan eindelijk deze editie worden gefietst in deze prachtige omgeving. Zoals elk jaar is er een nieuwe route die de Stichting zelf uitzet. 

Vanwege coronamaatregelen kon de Dorpentocht de afgelopen 2 jaar niet gehouden worden. Nooit eerder gingen zoveel mensen recreatief fietsen als de afgelopen 2 jaar. Nog leuker dan zomaar een stuk fietsen is deelnemen aan de 43e Dorpentocht die je leidt naar de mooiste plekken en paden waar je het bestaan niet van wist. De 43e Dorpentocht heeft een gevarieerde route die mooi is voor jong en oud en met twee routes naar keuze, 35 of 55 kilometer.

De Dorpentocht zamelt geld in voor een goed doel. Dit jaar is dit Stichting Opkikker. Deze stichting heeft als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind (opkikker.nl). Deelnemers hebben dus een prachtige dag met een mooie fietstocht en daarmee dragen zij bij aan een onvergetelijke ervaring voor een langdurig ziek kind. In 2019 is er 4.500 euro opgehaald voor het Bartiméus Fonds en het streven is dit jaar minstens zo’n bedrag op te halen.

De kosten voor deelname mogen geen barrière voor deelname zijn. Bij voorinschrijving (online geopend, voorverkoopadressen op dorpentocht.net) betalen deelnemers 4 euro en op de dag zelf 5 euro. De Stichting Dorpentocht werkt uitsluitend met vrijwilligers en houdt de kosten zo laag mogelijk. Hierdoor komt het grootste deel van de opbrengst ten goede aan het goede doel. Wie het goede doel extra wil steunen, neemt een kijkje op dorpentocht.net, daar staat alle informatie. Ook is het mogelijk om Vriend van de Dorpentocht te worden door jaarlijks een kleine bijdrage te storten, waarmee u het bestaansrecht van de Dorpentocht garandeert. 

Omdat de Dorpentocht zelf jaarlijks de route uitzet, volgt deze niet een bestaande fietsroute. Dat is ieder jaar weer een klus met veel fietsen, meten en zoeken naar de mooiste fietspaden. Gestreefd wordt naar een route waarbij de deelnemers hun leefomgeving beter leren kennen, dus fietsen door de natuur en langs landerijen, maar ook door aangrenzende dorpen. De organisatie hoopt na drie jaar afwezigheid op veel enthousiaste deelnemers.

Meer info op www.dorpentocht.net.

advertentie
advertentie