Afbeelding
Foto: Shutterstock

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bedrijfswagen?

25 mei 2022 om 16:18 Partnercontent

Het kopen van een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen is voor veel ondernemers en bedrijven een fikse investering. Vanwege de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, is het erg belangrijk om weloverwogen en goed doordacht een keuze te maken voor een kwalitatief goede en betrouwbare, maar het liefst ook voordelig geprijsde bestelbus, zoals een gebruikte Renault Master via DUTCH Vans of een spiksplinternieuwe Mercedes Vito. Maar hoe kies je op een slimme manier een passende bestelwagen uit, die aan al jouw wensen voldoet? Dit blog helpt je met de beste adviezen als je op zoek bent naar een bedrijfsbus die bij jou past.

Kies je voor een gebruikte of voor een nieuwe bestelbus?

Een van de belangrijkste vragen die je voor jezelf moet beantwoorden, is of je een nieuwe bestelbus wilt gaan kopen of voor een tweedehands bestelwagen kiest. Een tweedehands bus voor je werk, zoals een gebruikte Renault Master van DUTCH Vans of een mooie occasion Iveco bus, heeft als groot voordeel de voordelige aanschafprijs. Gebruikte voertuigen zijn, omdat ze de hoge afschrijving al gehad hebben, qua aankoopprijs aantrekkelijker dan een volledig nieuwe bestelbus.

Verder zijn de ruime keuzemogelijkheden die je hebt  voordelig aan een occasion. Het aanbod gebruikte bestelbussen is namelijk bijna oneindig groot. Er valt erg veel te kiezen als het gaat om merken en modellen. Ten slotte kun je met een tweedehands bestelwagen gelijk de weg op. Koop je een nieuwe bestelbus, dan heb je vaak te maken met een flink lange levertijd en zul je geduld moeten hebben. Andersom hebben nieuwe bedrijfsvoertuigen en busjes ook voordelen. Ze zijn technisch, motorisch en visueel in een superieure staat. De eerste jaren kun je het onderhoud via een merkdealer laten uitvoeren en heb je vaak nauwelijks onderhoudskosten. Nadelig is wel dat je flink extra betaalt voor een nieuwe bestelbus voor je werk, of dat nu een Renault Master is of een Ford Transit.

Zorg ervoor dat je je bestelbus goed verzekert

Een belangrijk item bij het aankopen van een bestelbus is de verzekering. Wie een bedrijfsbus koopt, zoals een Renault Master, doet daarmee een flinke investering. Zorg ervoor dat je geen risico’s loopt en verzeker je bedrijfswagen all risk. Mocht er dan schade aan je auto ontstaan - om welke reden ook -, dan heb je de garantie dat je voertuig goed verzekerd is en kom je niet in de financiële problemen. Vergelijk bij je zoektocht naar een goede verzekering meerdere aanbieders, want de premies kunnen flink uiteenlopen. Zo kun je een mooi zakcentje besparen en ben je toch goed verzekerd!

De uitrusting van de bestelbus als aandachtspunt

De algemene uitrusting van de gewenste bestelbus is iets om goed op te letten. Zoek je een bus met schuifdeuren aan een of beide zijden? Of volstaat een busje met een laadklep of deuren aan de achterkant? Maak je lange ritten? Kies dan voor een verstelbare stoel die comfortabel zit en geen rugklachten kan veroorzaken. Ga je vaak met een aantal collega’s in één bestelwagen naar een klus toe? Dan is een cabine met een driezits voorin een aanrader! Let ten slotte ook op het zocht dat je hebt. Wil je optimaal zicht hebben, koop dan een bestelbus met voldoend ramen aan de zijkant en achterkant. Zo voorkom je dode hoeken en ongelukken.

De indeling van de laadruimte en het laadvermogen

Uiteraard is het erg belangrijk dat jouw bestelbusje genoeg ruimte en goede stellingen heeft om al je spullen, zoals gereedschappen, dozen en materialen, in te kunnen vervoeren. Dit is een van de meest bepalende factoren bij aankoop van een bestelbus, dus van dit aandachtspunt niet te lichtzinnig op. Succes met je aanstaande bestelwagen en alvast veel fijne ritten toegewenst!

advertentie
advertentie