Afbeelding
gemeente

Verkeersdiploma's voor groep 7

19 juni 2018 om 16:04 lokaal

DUIVENDRECHT Wethouder Rineke Korrel heeft de afgelopen week verkeersdiploma's uitgereikt aan leerlingen van de groepen 8 uit Ouderkerk aan de Amstel en de leerlingen van de groepen 7 en 8 uit Duivendrecht. Op de foto staat ze met leerlingen van groep 7 van de A. Bekema.
Het examen bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkexamen. Voor het praktijkexamen leggen de leerlingen een parcours af op de fiets. Op de route wordt gecontroleerd of ze zich houden aan de verkeersregels en hoe ze anticiperen op verkeerssituaties.

Voor de leerlingen van de basisscholen in Duivendrecht was het sinds lange tijd weer mogelijk om ook een praktijkexamen te doen. De voorgaande jaren was dat door een tekort aan vrijwilligers helaas niet mogelijk. Met hulp van Veilig Verkeer Nederland en een aantal ouders kon het dit jaar wel.

"Als wethouder verkeer vind ik het uiteraard heel belangrijk dat de kinderen al jong leren om zich veilig in het verkeer te kunnen bewegen. Zeker omdat het steeds drukker wordt op de weg. Met het praktijkverkeersexamen leren ze de regels in de praktijk toe te passen. Het is ook een goede voorbereiding voor als ze straks naar de middelbare school moeten fietsen", aldus Rineke Korrel.

advertentie
advertentie