De vertrekkende wethouders Axel Boomgaars, Rineke Korrel en Willem Jansen (vlnr). Het nieuwe college treedt aan op 14 juni.
De vertrekkende wethouders Axel Boomgaars, Rineke Korrel en Willem Jansen (vlnr). Het nieuwe college treedt aan op 14 juni. Marion Kiewik

Vertrekkende wethouders nemen afscheid

9 juni 2022 om 15:58 Politiek

OUDER-AMSTEL Wat zij zeker zullen missen? “De collegialiteit en het teamwork binnen het college van B en W.” Op 8 juni namen de wethouders Rineke Korrel (CDA), Axel Boomgaars (GroenLinks) en Willem Jansen (D66) na respectievelijk 8, 4 en ruim één jaar in het college afscheid tijdens een publieksbijeenkomst in het gemeentehuis. Korrel zet een punt achter haar politieke carrière en Boomgaars maakt een carrièrestap met een wethouderschap in Hoorn. Jansen keert - tot zijn spijt - niet terug in het nieuwe college, waar D66 geen deel van zal uitmaken. 

Burgemeester Joyce Langenacker bracht enkele van hun wapenfeiten in herinnering: Centrumplan en openhouden Amstelbrug door Rineke Korrel, Boomgaars’ rol in het woonbotendossier en de vermindering van restafval door diftar, en de bijdragen van Jansen aan De Nieuwe Kern en een nieuwe fietsroute. Plus: zondag wordt het Historisch Kwartier geopend. Alle drie wethouders roemden de betrokkenheid en inzet van de inwoners van de gemeente.

Marion Kiewik

advertentie
advertentie