Afbeelding
Aangeleverd

Passion verzet naar 2021

16 maart 2020 om 07:00 Evenementen

OUDERKERK Het coronavirus gooit ook hier roet in het eten: de Ouderkerkse Passion gaat niet door op 8 april. Het goede nieuws is, dat het hele spektakel later alsnog wordt uitgevoerd: woensdag 31 maart 2021, ook weer in de week voor Pasen. “Nu hebben we een jaar de tijd om er een nóg mooiere voorstelling van te maken,” zegt Hans Out opgewekt.

Marion Kiewik

TIJDELIJK Ze laten zich er niet onder krijgen. Net als een jaar geleden zit het Weekblad aan bij Hans Out van de Stichting Promotie Ouder-Amstel, de organisator van het evenement, en Agneet Dirkmaat, die als ervaren tv-producer de productie van de Passion verzorgt. Toen stond iedereen in de startblokken, het enthousiasme spatte er vanaf. Afgelopen donderdag kwam alles met één klap tot stilstand. Maar dat is slechts tijdelijk.

UITSTEL “De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet donderdag afkondigde, gelden voorlopig tot eind maart, dus formeel mocht het doorgaan. Toch hebben we, ook in overleg met de burgemeester, besloten de Passion 2020 af te blazen.” Dirkmaat legt uit waarom. “Wij als organisatie willen niet dat er mensen door ons toedoen ziek worden. Tenslotte sta je met heel veel mensen dicht op elkaar. En velen zullen al uit zichzelf wegblijven om geen risico te lopen.” Out: “Ouderen bijvoorbeeld, waar we 300 stoelen voor hadden gereserveerd.” In de komende weken stonden bovendien de laatste repetities gepland, met alles en iedereen in de Bindelwijk. “Dat is algauw meer dan honderd man.”

ONVERMIJDELIJK “Afgelopen dinsdag hadden we repetitie in de kerk, het hele koor met de band erbij. Het klonk geweldig. Iedereen kreeg de kriebels, het wow-gevoel. Achteraf, zonder dat we het op dat moment wisten, was dit een soort afsluiting…” Natuurlijk vinden beiden het ontzettend spijtig. “Er zijn zoveel mensen bij betrokken, zowel in de uitvoering als al die vrijwilligers eromheen. Voor hen allen is het een hele teleurstelling. Maar het was onvermijdelijk. En wij gaan ervan uit dat we het volgend jaar weer allemaal samen oppakken.”

2021 Daar komt toevallig een van de vrijwilligers binnenlopen. “Frank,” zegt Dirkmaat, “ben je straks op kantoor? Dan breng ik de ‘banners’ terug. Volgend jaar 31 maart haal ik ze weer op.” Dat zal de komende dagen zo doorgaan. Mensen moeten worden ingelicht, spullen teruggebracht, leveranciers afgezegd. Out: “Gelukkig gaat dat niet veel geld kosten. Men is soepel, en het is natuurlijk geen afstel maar uitstel. Met grote dank aan de donateurs en sponsors hebben we in ieder geval geen zorgen meer over de begroting. Dus op naar 31 maart volgend jaar!”

advertentie
advertentie