V.l.n.r.  Tom van den Broek , Niels van der Zwan, Adri Middag en Annette Neervoort. Op het water Inge de Wildt in de lite boat.
V.l.n.r. Tom van den Broek , Niels van der Zwan, Adri Middag en Annette Neervoort. Op het water Inge de Wildt in de lite boat. A. Homan

Roeivereniging Willem III steunt De Amstelgeuzen

Lokaal Deel je nieuws

Roeivereniging De Amstelgeuzen, gevestigd achter de Plus supermarkt in het Haventje van Ouderkerk, is sinds deze week 2 lichte eenpersoonsroeiboten rijker. Roeivereniging Willem III uit Amsterdam geeft de 2 skiffs in bruikleen. Daarnaast helpt Willem III De Amstelgeuzen met advies en technisch onderhoud.

Willem III brengt opvallend veel kampioenen voort. Olympisch en WK-toppers Niels van der Zwan, Adri Middag en Tom van den Broek brachten de Geuzen namens Willem III een bezoek. Materiaalcommissaris Niels: “We vinden het als grote roeivereniging belangrijk om kleinere verenigingen als De Amstelgeuzen te steunen. Daarmee dragen we bij aan een bredere basis van de roeisport in de regio.” Samen hebben zij de skiffs officieel overgedragen aan het bestuur van de Amstelgeuzen.

Annette Neervoort, voorzitter Amstelgeuzen: “We zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze vloot! Naast onze C-boten (meerpersoonsboten), kunnen ervaren skiffers nu goed bij ons terecht. En roeiers die nog niet veel skiff-ervaring hebben, maar toch willen roeien in een eenpersoonsboot kunnen nu het water op met onze andere nieuwe aanwinst: De Amstel Leeuw, een stabiele liteboat. Aangeschaft met behulp van een sponsorbijdrage van de Lions Ouderkerk. De Sara, een C2 hebben we dankzij de Rabo Clubactie kunnen aanschaffen. Hiermee hebben we een zeer breed aanbod van boten voor onze leden.”

De Amstelgeuzen roeien het hele jaar door, op vaste roei-instuifmomenten en met eigen ploegjes. Daarnaast worden toertochten georganiseerd zoals de Ronde Hoeptocht en de lichtjestocht in de winter door Amsterdam en wordt er deelgenomen aan roeiwedstrijden in de regio. De meeste leden zijn 45+.

Annette: “Ouderkerkers die ooit hebben geroeid en het roeien weer willen oppakken zijn van harte welkom om een keer langs te komen op de instuif op zondagochtend 10:30 uur. De Ouderkerkse jeugd verwijzen we graag door naar Willem III. Hun jeugdopleiding is heel goed opgezet en ze beschikken over een jeugdvloot. Niels: “Het accent bij de jeugd van Willem III ligt vooral op het leren roeien en plezier hebben.”

Meer informatie: www.amstelgeuzen.nl en www.willem3.nl/roeien/jeugdroeien

advertentie
advertentie