Sinterklaas en de pieten bij het Grote Pietenhuis opgehaald door Meering Touringcars.
Sinterklaas en de pieten bij het Grote Pietenhuis opgehaald door Meering Touringcars. Stichting Sinterklaas in Duivendrecht

Sinterklaas is in Duivendrecht!

Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag kwamen Sinterklaas en de pieten weer in Duivendrecht aan. Na een kort welkom door de burgemeester stapten de burgemeester en Sinterklaas in de koets om in het dorp alle blije kinderen te begroeten die zich langs de route hadden verzameld. 23 pieten zorgden voor vele blije gezichten bij kinderen en hun ouders en deelden hun pepernoten uit.

Na een korte intocht volgde een rondgang langs de winkeliers en werden in het Dorpshuis de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleurwedstrijd van de winkeliersvereniging. Daarna konden alle kinderen in een prachtig aangeklede sportzaal langs Sinterklaas en de pieten, om uiteindelijk met een cadeautje het Dorpshuis te verlaten.

Paul Cramer, voorzitter van stichting Sinterklaas in Duivendrecht, is blij met hoe alles verlopen is op de dag. ‘Binnen 100 dagen is het ons gelukt om een mooie intocht van Sinterklaas in Duivendrecht te organiseren. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, de bijdragen van inwoners tijdens de collecteweek en de sponsoring door bedrijven hebben we een mooi feest kunnen organiseren,’ aldus een trotse Paul Cramer.

Door de corona maatregelen was het programma iets anders. Het aantal mensen dat tegelijk in het Dorpshuis mocht zijn was beperkt. Dit leidde tot een rij mensen die over het hele Dorpsplein stonden te wachten tot zij naar binnen mochten in het Dorpshuis. Pieten waren aanwezig om kinderen tijdens het wachten te vermaken.

Cadeautjes naar goede doelen
In 2,5 uur zijn iets meer dan 525 kinderen langsgekomen bij Sinterklaas. Naast kinderen uit Duivendrecht kwamen ook kinderen uit de omgeving langs. ‘Van te voren was duidelijk dat het drukker zou worden dan voorgaande jaren. Hierop hebben we extra cadeautjes moeten inkopen. De cadeautjes die over waren zijn – via onze vrijwilligers – gebracht naar Moeders van Noord in Amsterdam Noord en de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk’ vervolgt Paul Cramer.

Vervolg op Facebook
Nu de intocht achter de rug is zitten de vrijwilligers van de stichting niet stil. Op de Facebookpagina zullen de komende weken verschillende berichten en filmpjes worden gedeeld. ‘Het sprookje van Sinterklaas duurt ongeveer 3 weken en is meer dan alleen een intocht. Via sociale media worden nog meer avonturen van Sinterklaas en de pieten gedeeld. Met als sluitstuk een filmpje op 6 december. En natuurlijk is Razende Reporter Rosa aanwezig om verslag te doen,’ besluit Cramer.

Voorzitter Paul Cramer overhandigt cadeaus aan Risma Soekhie van Moeders van Noord.
advertentie
advertentie