vilt en wol
vilt en wol esther spielmann

Expo Esther Spielmann Dorpshuis Duivendrecht

3 januari 2022 om 06:51 Lokaal Deel je nieuws

“Natuurlijk wonderbaarlijk - wonderbaarlijk natuurlijk” zou Esther Spielmann deze expositie willen noemen. Wat je hier ziet zijn werken geïnspireerd op de natuur. Maar Esther heeft de natuur niet nagebootst want die is al volmaakt. Ze giet haar in een nieuw jasje en voegt er een scheut fantasie aan toe. Als ecoloog ziet ze in de kleinste organismen de mooiste vormen en structuren. Dat gevoel van schoonheid dat ze erin ziet, drukt ze uit in wonderbaarlijke vilten kunstwerken.

Handgemaakt vilt is puur natuur want het is gemaakt van schapenwol. Met water, zeep en (vrouwen)power wrijft en kneedt ze de wol tot een doek of een sculptuur. Esther voegt er andere natuurlijke materialen aan toe zoals schelpen, hout of plantenvezels. Soms gebruikt ze ook gerecycled textiel in combinatie met wol. Dan noem je het nunovilt. De effecten die dat geeft zijn organisch en vloeiend.

Liefst gebruikt Esther wol van lokale schapen. Dus ze kijkt bij het fietsen altijd om zich heen of ze een interessant beest ziet staan. Er zijn zo veel rassen die allemaal wol leveren met unieke eigenschappen: korte en lange haren, krullerig of glad, stug of zacht. Daar kan ze eindeloos mee experimenteren.

Op foto’s komen vilten kunstwerken nooit goed tot zijn recht omdat de structuur moeilijk te vangen is op beeld. Kom dus vooral dichtbij kijken in het Dorpshuis en laat je betoveren.

De expositie “Natuurlijk wonderbaarlijk - wonderbaarlijk natuurlijk” is van 8 januari tot en met 3 maart 2022 te zien in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

www.estherspielmann.com

Meer info: info@estherspielmann.com

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis: dinsdag tot donderdag van 10.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 -14:00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie