Betaald parkeren in heel Duivendrecht, kwestie van tijd?
Betaald parkeren in heel Duivendrecht, kwestie van tijd? Drechtje uit Duivendrecht

MRA parkeerperikelen... ook nepnieuws?

Lokaal Deel je nieuws

Vorige keer schreven we hoe de Metropool Regio Amsterdam (MRA) een steeds grotere invloed krijgt in Duivendrecht. En gegarandeerd later ook in heel Ouder-Amstel.

Parkeren
Dit blijkt juist, want in Amsterdam-Duivendrecht staat ons per 15 augustus 2022 een parkeerheffing te wachten van €4,50 per uur. Dat komt overeen met het tarief voor Watergraafsmeer. In het industriegebied vlakbij kost het nog €3,50. Ofwel parkeren blijkt een geweldige pleister tegen financie¨le verdamping, een prangend gemeentelijk probleem.

Blauwe zone?
De blauwe zone gaat zeker ter ziele. Onze gemeente ziet po- tentie in deze nieuwe parkeeropbrengsten, als vers finan- cieel infuus voor de noodlijdende gemeentelijke financie¨n.

Een prachtige ontwikkeling ook door de Nieuwe Kern
Die gaat met de eind 2021 vastgestelde structuurvisie van 4.500 naar 5.000 nieuwe woningen. De grond is deels eigendom van de gemeente Amsterdam. Amsterdam die vanuit haar MRA-rol het voortouw neemt haar parkeerinkomsten alvast zeker te stellen bij al deze nieuwe woningen. Een heerlijke vetpot.

Wat levert dat op?
Even de Amsterdamse feiten. Die gemeente heeft verschil- lende parkeerzones. Het duurste straatparkeren is in het centrum, met €7,50 per uur en de goedkoopste is €2,50 in ons nabijgelegen industriegebied. Het duurste vergunnings- parkeren kost € 287,09 per half jaar en in de Watergraafsmeer €142,20 per half jaar. Maakt u de borst maar vast nat, een financie¨le fontein is gevonden!

Gaan we ook zelf handhaven?
Natuurlijk niet. De rijdende boetemachines, de scanauto’s, komen zeker de gemeentegrens over. Zo haal je het maximale uit het parkeerbeleid. Bedenkelijk neveneffect is dat Amsterdam bij invoering in 2013 verwachtte, dat het aantal overtredingen zou afnemen: inderdaad met 30%, maar de opbrengst steeg ook met 30%. Vo´o´r de scanauto ging het om €18,6 miljoen. In 2018 ging het al om bijna €30 miljoen, een stijging van zo’n 61%!

Zulke stijgingen zijn onze noodlijdende gemeentelijke financie¨n natuurlijk niet ontgaan.

De huidige coalitie wil al het nepnieuws en stemmingmakerij met feiten weerleggen. Dat is de reden dat Drechtje de huidige coalitie een volgende kans geeft binnen 5 werkdagen voorgaande te weerleggen. Geen reactie... geen rectificatie en geen nepnieuws dat Drechtje vanuit de ‘Vrienden’ schrijft. 

Niek Heering, namens team Drechtje en stichting Vrienden van Duivendrecht

advertentie
advertentie