Renske Peters met de koninklijke onderscheiding die ze uit handen van burgemeester Tjapko Poppens heeft ontvangen.
Renske Peters met de koninklijke onderscheiding die ze uit handen van burgemeester Tjapko Poppens heeft ontvangen. Gemeente Amstelveen

Koninklijke onderscheiding voor Renske Peters van Beschermers Amstelland

5 juni 2023 om 14:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Renske Peters heeft zondag een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Tjapko Poppens tijdens de opening van de 15de Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jarenlange, inzet voor de bescherming van het groene open karakter van Amstelland. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Renkse Peters zette zich onder meer als bestuurslid van Stichting Beschermers Amstelland in voor het behoud van het Amstelland als een toegankelijk agrarisch en cultuurhistorisch landschap met behoud van de natuur en de weidevogelgebieden. Al vroeg zag zij de dilemma’s van het agrarisch landschap en het belang om overheden, instanties en het grote publiek daarvan bewust te maken. Zij slaagde erin om voor dat doel partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken. Belangrijk resultaat van die samenwerking was het manifest ‘wij staan voor Amstelland’ dat 16 organisaties in 2017 ondertekenden.

VERBINDEN

Daarnaast is Renske Peters al jaar en dag de drijvende kracht achter de organisatie van de Amstellanddag waarop diverse organisaties in het Amstelland hun deuren openen voor het publiek. De kracht van Peters is dat zij de verschillende belangen en mensen in het gebied met elkaar weet te verbinden. Daarbij is zij iemand die met haar enorm werklust en dadendrang ideeën omzet in acties en allerlei projecten leidde. Ze zette zich niet alleen in voor duurzame boerenbedrijven, maar ook voor het behoud van tuinencomplex Amstelglorie en het beperken van de bomenkap rond de A9. Ook dacht zij kritisch maar constructief mee met de gemeente met de plannen voor het buitengebied.   

BEVLOGEN

Peters wordt omschreven als een bevlogen en gedreven bestuurder met een scherpe blik. Recht door zee, vriendelijk maar altijd ‘to the point’ streed zij voor haar doel: bescherming en behoud van het mooie Amstelland. 

advertentie
advertentie