Werkzaamheden brug Ouderkerk
Werkzaamheden brug Ouderkerk Provincie Noord-Holland

Men schrijft ons: Fietsomleiding Amstelbrug gevaarlijk - D66 stelt vragen

5 juli 2022 om 11:30 Opinie

OUDERKERK Op de website van de provincie Noord-Holland wordt trots gemeld dat het autoverkeer bij de langdurige vervanging van de Amstelbrug volop doorgang kan vinden. Als fietser tussen Ouderkerk en de Amstelveense sportvelden, scholen en het Amstelveense centrum, heb je minder geluk. 

Net als in 2019 gaat de vernieuwing van de Amstelbrug gepaard met een langdurige afsluiting van het gangbare fietspad en een zeer omzichtige omleiding vol gevaarlijke verkeerssituaties. Fietsende jeugd wordt geacht zandhopen,onduidelijke obstakels, omleidingen en extra verkeerslichten te volgen en het voortrazende verkeer op de N522 tweemaal in korte tijd over te steken op onoverzichtelijke punten. Na het oversteken van de N522 net over de brug, volgt de omleiding over een slecht-liggende klinkerweg bij de Amstelzijde, met zeer haakse, onoverzichtelijke en aflopende bochten. Daarna volgt een gevaarlijk punt bij de parkeergelegenheden van de restaurants en weer een kruispunt waarbij de N522 nogmaals moet worden overgestoken.

Dat het vernieuwen van de Amstelbrug bij Ouderkerk met overlast gepaard zou gaan, was bij aanvang duidelijk. Maar het gemak waarmee er aan de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers, scooters en wandelaars wordt voorbijgegaan, verdient niet de schoonheidsprijs. Er zijn al diverse ongelukken gemeld en ouders van in Amstelveen sportende en schoolgaande kinderen maken zich grote zorgen over de veiligheid. De D66-fractie heeft hierover vragen aan het college gesteld en heeft daarin aangegeven dat de huidige omleiding veel te gevaarlijk is. Wij hopen dat op zeer korte termijn alternatieve en meer fietsvriendelijke oplossingen worden aangebracht, en/of andere maatregelen worden genomen om het fietsverkeer op deze route beter te stroomlijnen voor zolang de afsluiting duurt.

Wouter de Jonge, Burgerraadslid D66

advertentie
advertentie