Afbeelding
Marjo van Schaik

Wat betekent thuis ver weg van huis?

Overig Deel je nieuws

Home(Land) toont Oekraïens en Nederlands design over (het verlies van) thuis, en verkent de verbinding tussen ambacht en innovatie tijdens de Dutch Design Week.

Marjo van Schaik maakt van de vachten van de schapen van overburen Cees en Marian Hogenhout, bekend van de melktap en de overheerlijk Boeren van Amstel melk, traditionele Oekraïense herdersjassen, samen met Dasha Tsapenko. De jassen bieden geborgenheid en veiligheid, een plek om te schuilen. Een gevoel van thuis. 

De tentoonstelling Home(Land) is een Oekraïens- Nederlandse samenwerking met Anna Riabova, Basse Stittgen, CHY pottery, Dasha Tsapenko, Ilse Kremer, Marjo Van Schaik, Oksana Denusevuch, Oksana Devoe, Ruslana Goncharuk, Sacha Popruga, Sietske Klooster, Stijn van Ardenne, Fulco Treffers, Nazar Gresko, Olena Oranska. Alle deelnemers zoeken naar alternatieve productie processen met natuurlijke materialen.

Maar we hebben het budget nog niet rond. Wil de de Oekraïense designers steunen? Ga dan naar https://www.voordekunst.nl/projecten/14447-homeland..

advertentie
advertentie