SVO in de verdediging
SVO in de verdediging Mark van 't Veer

sv Ouderkerk delft onderspit in derby

2 oktober 2022 om 23:29 Overig Deel je nieuws

Vooraf was de vraag: kan SVO na de overwinning tegen Taurus in en uit Delft daar een passend vervolg aan geven in de derby tegen FC Abcoude, dat zelf vorige week een monsterzege (8-0) behaalde op Quick 1890 AFC. Neen dus: het werd een 0-3 nederlaag.

In het begin was het over en weer aftasten geblazen, maar allengs voerde Abcoude de druk op. Tot de 20ste minuut hield SVO redelijk stand hoewel het in de 11e minuut al door het oog van de naald was gekropen toen rechtsback Pepijn de Koning een voorzet van Abcoude onschadelijk wilde maken maar de bal verkeerd raakte. Gelukkig voor hem voorkwam de paal erger.

Dat bleek echter uitstel van executie. In de 26e minuut kreeg Abcoude een corner over links. Die corner werd in eerste instantie afgeslagen, maar vanaf de rand van het strafschopgebied was het namens Abcoude Zion Linger die tussen een wirwar van spelers door met een loepzuivere schuiver de SVO-goalie Dax de Wit het nakijken gaf (0-1). Kort daarop nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Dax, die echter met een even zovele reflexen de schade beperkt wist te houden.

Het ging moeizaam maar Ouderkerk wist vervolgens toch een aantal keren onder de druk uit te voetballen. Zo ook in de 31e minuut toen Durante Olsman prima op links werd vrij gespeeld en zichzelf met zijn snelheid een goede scoringskans verschafte. De bal ging echter net voorlangs. Ook spits Jayden Gentenaar werd in de 36e minuut prima in stelling gebracht, maar kreeg onvoldoende grip op de bal.

En dan valt een doelpunt meestal aan de andere kant. Dat was in de 40e minuut het geval en wéér uit een corner vanaf links. Dax wist de bal nog wel te toucheren, maar uit de daarop volgende scrimmage werd het toch 0-2.

Na de thee zag ook coach Hans Verhoogt een hardwerkend SVO, dat de tweede helft op z’n minst gelijkwaardig was aan de tegenstander. Sterker nog: als van de opgelegde kansen (minstens vijf) er nou enkele waren benut dan had het talrijk aanwezige publiek uiteindelijk een geheel andere wedstrijd gezien.

De tweede helft was Abcoude nauwelijks nog gevaarlijk maar die hoefde bij een 2-0 voorsprong wellicht ook niet meer zo nodig.

Daarmee zou SVO echter tekort worden gedaan. Met veel werklust en bij vlagen redelijk tot goed voetbal deed Ouderkerk er alles aan om alsnog het tij te keren.

Dat is dus niet gelukt. Ondanks het verlies vond coach Hans Verhoogt dat zijn mannen met opgeheven hoofd het veld konden verlaten. Dat het in blessuretijd nog 0-3 werd deed aan die constatering volgens hem niets af.

Volgende week is SVO vrij en dan 16/10 opnieuw thuis en wel tegen vv HWD uit Rotterdam. De vraag is of Alvin Esmeli van SVO dan voldoende is hersteld van – naar het zich laat aanzien - een kruisbandblessure, die hij al in de 5e minuut opliep en daardoor de strijd moest staken. Hij werd vervangen door Daan van Unen.