Quinten Drupsteen stuit op doelman Quick 1890
Quinten Drupsteen stuit op doelman Quick 1890 Mak van 't Veer

SVO houdt opnieuw de nul

Overig Deel je nieuws

Dit keer werd het een verdiende 2-0 overwinning op het bezoekende AFC Quick 1890 uit Amersfoort, maar spectaculair was het niet echt.

Wat na afloop onder de trouwe SVO-aanhang vooral overheerste was het goede gevoel dat opnieuw de nul werd gehouden (voor de 4x op rij) en – zo hoorde ik – dat er slim was gespeeld en dit een overwinning was van het collectief.

Coach Hans Verhoogt was eveneens blij met de winst en had een goede eerste helft gezien. Maar ook twee hoekschoppen van Quick waarbij het maar net voor zijn team goed afliep. Hij doelde daarbij ongetwijfeld op onder meer de corner in de 43e minuut, waarbij goalie Dax de Wit alle zeilen moest bijzetten en met een prima reflex erger wist te voorkomen. Toen stond het overigens al 2-0 in het voordeel van Zondag 1.

Het was de veelvuldig opkomende rechtsback Pepijn de Koning die bij de beide goals de aandacht opeiste.

In de 26e minuut werd hij op de rechterflank aangespeeld en zijn aanname was uitstekend evenals de manier waarop hij zich vervolgens vrij speelde en uiteindelijk wist te scoren. (1-0)

Ook bij de tweede goal was hij betrokken met een assist op spits Charlie den Hertog. De Quick-verdediging kreeg door het natte veld onvoldoende grip op de bal. Charlie reageerde alert en tekende knap voor de 2-0.

Dankzij de redding van Dax in de 43e minuut was dat ook de ruststand.

Na de thee opnieuw een aanvallend SVO waarbij er voldoende kansen waren om de voorsprong uit te bouwen.

Zoals in de 52e minuut uit een vrije trap van Simon van Rens. Vorige week werd in een gelijke situatie door Quinten Drupsteen nog gescoord. Nu lukte hem dat niet omdat de doelman van Quick op korte afstand tot tweemaal toe in de weg stond.

In de 65e minuut opnieuw een vrije trap van Rens en nu was de kopbal van Quinten wél raak, alleen volgens scheidsrechter Haripersad uit buitenspelpositie. Het bleef 2-0.

Wat ook bleef was de regen waardoor om half vier (!) zelfs de veldverlichting moest worden aangezet.

Het leek wel of vanaf dat moment Quick er nog in ging geloven en SVO min of meer uit elkaar viel, zoals coach Hans dat na afloop uitlegde.

Daardoor werd het voor zijn team nog precair. In de 82e minuut stond de paal een tegendoelpunt in de weg. Die viel wél in de 87e minuut, maar na raadpleging van grensrechter Leo Houtkamp werd de goal wegens buitenspel alsnog afgekeurd. 

Opnieuw dus een overwinning. Coach Hans Verhoogt heeft van SVO in korte tijd een hecht team weten te smeden dat door de gehanteerde speelstijl voor de tegenstander moeilijk te bespelen is en weinig weggeeft. Kijk maar naar het aantal tegendoelpunten in de 7 wedstrijden tot nu toe namelijk slechts 4, aldus Hans. Intussen bezet SVO met 6 overwinningen en slechts 1 nederlaag de fraaie 2e plaats op de ranglijst (3 punten achter koploper FC Abcoude).

Volgende week wederom thuis tegen Roda’46 (de huidige nummer 3) uit Leusden.

Rob van ‘t Veer

advertentie
advertentie