Afbeelding
Verhuizen

Vertrekken naar buitenland? Wat je allemaal moet regelen:

27 mei 2020 om 10:55 Partnercontent

Ga je binnenkort internationaal verhuizen? Door internationaal te verhuizen met het juiste verhuisbedrijf voorkom je extra stress. Een verhuizing is namelijk al stressvol genoeg. Een verhuizing naar het buitenland brengt nog véél meer stress met zich mee. Er komen heel veel zaken op je af. Zoals: hoe ga je jouw verhuizing regelen? Hoe krijg je de spullen die je wilt meenemen naar het land waar je gaat wonen? Hoe zit het met de douane formaliteiten? Welke spullen uit mijn inboedel neem ik mee én wat doe ik met de andere spullen? Met welk vervoermiddel kan mijn inboedel worden overgebracht? Bij veel vragen kan een goed en ervaren verhuisbedrijf je helpen. Zij kunnen zorgen voor:

  • Opslag inboedel
  •  Douane formaliteiten
  • Auto- of motor vervoer
  • Huisdieren worden mee verhuisd
  • In- en uitpakken inboedel
  • Transport van jouw inboedel

Verhuizing zonder stress vanuit Nederland naar het buitenland

Of het nu gaat om het verhuizen naar België, Frankrijk, Denemarken, Amerika, Canada of China. Een internationaal verhuisbedrijf zorgt voor verhuizen zonder meer stress dan er al is. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan het verhuisbedrijf je heel wat taken uit handen nemen. Vaak kun of wil je niet de hele inboedel al gelijk over huizen. Dan kan het verhuisbedrijf zorgen voor korte of langdurig opslag. Bij een internationale verhuizing komt de douane in beeld. Het verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alle douane papieren worden geregeld en in orde gemaakt. Je kunt samen met het verhuisbedrijf bekijken wat het meest efficiënte vervoer is voor jouw inboedel. Wanneer je naar België verhuisd zal dat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren met een vrachtwagen. Het personeel van het verhuisbedrijf kan jou precies vertellen hoeveel er in een vrachtwagen past en wat dat betekent voor jouw inboedel.

Wat is full service voor internationaal verhuizen

Wanneer je kiest voor full service dan zal een persoonlijke verhuismanager contact met je opnemen om samen met jouw alle details van de verhuizing door te nemen. Deze verhuismanager zal allereerst tijdens een kennismakingsgesprek, een inschatting maken over de omvang van de verhuizing. Er wordt een berekening gemaakt van de hoeveelheid inboedel, of er ook een auto of motor mee verhuisd moet worden en of er huisdieren zijn. Hij bespreekt de vervoersmogelijkheden en vraagt naar jouw wensen zodat daar tijdens de verhuizing rekening mee gehouden kan worden. Als je inderdaad kiest voor een verhuismanager dan is deze verantwoordelijk voor de verhuizing en hét aanspreekpunt voor jou tijdens de hele verhuizing. Omdat de verhuismanager veel ervaring heeft opgedaan bij eerdere internationale verhuizingen weet hij als geen ander wat er moet worden gedaan en wanneer je dit het beste kunt regelen.

Wat wordt er geregeld bij een full service internationale verhuizing

  • De aanwezigheid van een verhuismanager zorgt ervoor dat de verhuizing gestroomlijnd zal verlopen. De volgende onderdelen vallen onder een full service internationale verhuizing;
  • Inboedel die niet meegaat maar wel bewaard moet blijven wordt opgeslagen
  • De douaneformaliteiten worden geregeld
  • Indien van toepassing worden de papieren voor een huisdier geregeld
  • De inboedel wordt ingepakt voor internationaal transport
  • Uw auto of motor wordt meeverhuisd naar het buitenland
  • Wanneer de inboedel wordt verscheept staat er in het land waar deze naar toe wordt verscheept een vrachtwagen klaar. Deze brengt de container naar het nieuwe huis
  • Op uw nieuwe bestemming wordt de inboedel uitgepakt en op zijn plaats gezet

Je ziet dat er veel wordt geregeld en het meeste werk wordt dan voor je gedaan door de verhuismanager.

advertentie
advertentie