Afbeelding
Robert Hoetink - stock.adobe.com

Camperen in Duitsland In Coronatijd - Alle maatregelen op de camping

29 juni 2020 om 07:23 Partnercontent

De grenzen in Duitsland zijn sinds 15 Juni weer geopend voor toerisme. Dit betekent dat Nederlanders weer naar Duitsland mogen zonder dringende reden. Grenscontroles zijn opgeheven en toerisme is weer welkom. Kamperen in Duitsland is dus weer toegestaan, maar hoe zit het nu precies met alle regels, en zijn de zwembaden en het sanitair wel geopend? In dit artikel bespreken we alles over de maatregelen op de camping in Duitsland.

Groene Milieusticker Verplicht In Steden

Ga je kamperen en daarom met de auto of camper naar Duitsland, dan is het handig om te checken of je een milieusticker nodig hebt. Vrijwel alle Duitse steden hebben een milieuzone, waar het verplicht is om in het bezit te zijn van een Umweltsticker. De groene sticker voor Duitsland is verplicht voor elk gemotoriseerd voertuig. Motoren zijn uitgezonderd van de vignet verplichting. Campings liggen vaak buiten de zone maar zodra je de stad in wilt moet je de sticker hebben. Beste is om deze dus al voor vertrek te hebben

Campings in Duitsland

De campings in Duitsland zijn in alle provincies weer geopend. Maar wat kan je nou precies verwachten als je gaat kamperen in Duitsland? 

De (gedeelde) douches, toiletten en wastafels in de sanitaire voorzieningen zijn geopend. Het is hier echter wel verplicht om minimaal 1,5 meter afstand te houden en om een mondkapje te dragen. Zaken zoals tandenpoetsen worden hiermee vrij snel ingewikkeld. Daarom is het verstandig om, indien mogelijk, dit zoveel mogelijk buiten de gedeelde sanitaire voorzieningen te doen.

Buitenzwembaden op campings zijn in veel gevallen geopend. Dit geldt ook voor de restaurants, cafés en supermarkten op campings. Ook hier is het noodzaak om minimaal 1,5 meter afstand te houden. 

Duitse veiligheidsmaatregelen omtrent Corona

Naast de maatregelen op de camping zijn er ook richtlijnen te hanteren daarbuiten. Zo is het in Duitsland vaker verplicht om een mondkapje te dragen dan in Nederland. Denk hierbij aan winkels, supermarkten, de tankshop, maar ook in horecagelegenheden wanneer je niet op een stoel zit. Buiten op het terras zijn mondkapjes niet verplicht. 

Overal waar het lastig is om afstand te houden en overal waar je in een binnenruimte zit, is de Maskenpflicht van toepassing. Net zoals in Nederland geldt in Duitsland dus de 1,5 meter regelafstand. 

Duitse Bundesländer

De maatregelen in Duitsland kunnen per provincie verschillen. Dit komt omdat de provincies zelf de regels mogen bepalen rondom COVID-19. Neem daarom voor de zekerheid voor je reis contact op met de desbetreffende camping, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op reis gaat.  

advertentie
advertentie