Afbeelding
Foto door form PxHere

Bitcoin koers en de impact op top 10 crypto koersen

30 april 2021 om 07:04 Partnercontent

Het zal je niet verbazen dat de Bitcoin koers altijd een directe impact heeft op de top 10 crypto koersen. Dat betekent niet dat de koersen van de highcap crypto, zeg maar de twintig coins met de allergrootste market cap, per definitie stijgen als Bitcoin dat ook doet, maar er bestaat vaak wel een directe relatie tussen die twee koersen.

De Bitcoin koers wordt dan ook vaak afgezet tegen de koers van de eeuwige nummer twee in crypto-land, Ethereum. Vaak wordt dit afgemeten aan de zogeheten BTC/ETH pair. Daarin wordt de relatie tussen de Bitcoin koers en de Ethereum koers tegen elkaar afgewogen. 

Wanneer de BTC/ETH prijs toeneemt, wordt de afstand van BTC ten aanzien van Ethereum groter. Wordt de prijs kleiner? Dan neemt Ethereum verhoudingsgewijs de grootste winst. In tijden van stevige dalingen, door bijvoorbeeld een incident als een hack van een grote crypto exchange of een grote investeerder die besluit om zijn portfolio richting een exchange te brengen, kan de Bitcoin koers stevig dalen.

Een daling in de Bitcoin koers heeft over het algemeen tot effect dat het een flinke impact heeft op de koersen van top 10 crypto’s, die dan vrolijk meedelen in de malaise en ook zullen dalen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Projecten die zich niets aantrekken van wat andere koersen doen en keihard tegen de richting in bewegen.

Toch is dit eerder uitzondering op de regel. Zoals bij de meeste financiële markten: wanneer de belangrijkste pijlers uit die markt onderuit gaan, gaat de rest van de markt ook onderuit. Dat is bij crypto niet anders. De markt richt zich als een geheel op en gaat als een geheel ten onder.

Gelukkig krijgt Bitcoin als crypto steeds meer draagvlak binnen de economische en financiële wereld. Meer en meer grote investeerders besluiten om een deel van hun zakelijke vermogen in Bitcoin te steken. Dat zorgt voor een veel steviger fundament dan louter de particuliere beleggingen en dat heeft logischerwijs een positief effect op de markt die toch al bullish was.

De top 10 crypto koersen

Het spreekwoordelijke ‘alt season’, het seizoen waarin het hoogtij is voor de verschillende altcoins, gaat onverminderd door. Want niet alleen de Bitcoin koers timmert stevig aan de weg. Verschillende top 10 crypto coins, waaronder Binance Coin (BNB) doen het meer dan uitstekend en tekenen flinke winsten aan op dagbasis.

Van de top 10 crypto koersen staan er 8 in het spreekwoordelijke groen. Die sluiten de dag dus allemaal positief af. Dit is kenmerkend voor het algehele sentiment binnen de crypto industrie. Crypto is namelijk booming en meer en meer partijen en investeerders weten de verschillende crypto projecten te vinden om in te investeren.

De algehele tendens is dus erg positief en zowel Bitcoin als andere crypto worden ook steeds vaker toepasbaar als wettelijk geldig betaalmiddel bij veel verschillende grote bedrijven (Tesla, BMW, etcetera) maar ook gekoppeld aan verschillende betaalmethodes zoals het wereldwijde PayPal of diverse crypto creditcards.

Daarmee betaal je tegenwoordig bij tientallen miljoenen webshops doodeenvoudig met je Bitcoin, je Ethereum of je Bitcoin cash, zonder erbij na te denken. Dit is kenmerkend voor de periode waarin we nu zitten. Na de vroege adoptie is merkbaar dat de toepasbaarheid van crypto binnen steeds meer bedrijven en organisaties wordt gevonden.

Ben je benieuwd naar Bitcoin of top 10 crypto kopen of naar wat Bitcoin of andere crypto’s zouden kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

advertentie
advertentie