SV Ouderkerk
SV Ouderkerk Pr

Ouderkerk morst punten tegen hekkensluiter

28 januari 2019 om 10:45 Sport/sport

OUDERKERK Na de nederlaag van vorige week, stond voor SV Ouderkerk zondag een bezoek aan hekkensluiter Zwanenburg op het programma. Drie punten waren zeer welkom, maar Ouderkerk kwam van een natte en koude kermis thuis. Het duel in de derde klasse eindigde in 2-2.

Nog voordat iedereen klaar stond om de wedstrijd te volgen, lag de bal al op de stip. Zo was het na 3 minuten al 1-0 voor Zwanenburg. Via een halve omhaal van Tim Baas, die tegen een Zwanenburg borst stuitte, moest invalkeeper Jarno de Jong aan de noodrem trekken. De daarop volgende strafschop werd prima ingeschoten.

VOORSPRONG In het daarop volgende half uur was over en weer voor beide ploegen, het spel hield niet over. In de 31Ste minuut was het, via een lage voorzet van Desley Douglas, de inkomende Laurens van Beek die de bal ineens op de pantoffel kreeg en fraai inschoot. Hij bracht Ouderkerk daarmee weer op gelijke hoogte, 1-1.

Het werd voor de Ouderkerkers een minuut later nog leuker. Via een ingooi van de jarige Mitchel Melissen ontstond er enorm geklungel in de verdediging van Zwanenburg. Tom Straver kreeg de bal voor zijn voeten en zette de 1-2 op het bord. Net voor rust spatte de vrije trap van Laurens van Beek nog op de kruising uiteen.

Na de thee zag Desley Douglas in de 52ste minuut na een fraaie aanval zijn kopbal op de lat belanden. Daarna was het over met Ouderkerk. Matig voetbal, slechte communicatie en onzorgvuldig handelen zorgde ervoor dat Zwanenburg de 2-2 aantekende in de 56ste minuut. De tegengoal was het gevolg van niet adequaat ingrijpen en wegwerken van de bal. Veel meer valt er over de tweede helft niet te zeggen.

Speler van de week werd Laurens van Beek die helaas in de 65ste minuut gewisseld werd.

SV DIEMEN Door dit puntenverlies wist SV Diemen de mannen van Ouderkerk met één punt te passeren op de ranglijst. Diemen behaalde zondag een 8-1 overwinning tegen Real Sranang. Ouderkerk zal echt uit een ander vaatje moeten tappen als Diemen volgende week op bezoek komt.